news

Home
 

Kampioensteam Certainty Racing Team richt zich met vijftal op de prijzen

28-03-13 | Met afgelopen seizoen het kampioenschap in de Renault Clio Cup en het vice-kampioenschap in de Formido Swift Cup, zal het Certainty Racing Team dit seizoen niet ontbreken in de twee raceklassen waarin het vorig jaar in de overwinningen grossierde. Het raceteam van Dillon Koster wil de titel in de Renault Clio Cup met Paul Harkema voor het tweede jaar op rij binnenslepen. Hij wordt in de meest competitieve raceklasse van Nederland geflankeerd door zijn zus Eva Harkema. Vice-kampioen David Verzijlbergen, Alain Mossinkoff en Maurits Sandberg maken aankomend weekeinde hun opwachting in de Suzuki Swift Cup.

Certainty kan terugkijken op een bijzonder geslaagd autosportseizoen 2012. Met Niels Langeveld pakte het team de titel bij de Clio’s, terwijl David Verzijlbergen ondanks een gemist raceweekend het vice-kampioenschap binnensleepte. Langeveld is ook dit seizoen nauw betrokken bij het team en zal de coureurs samen met Herman de Jager bijstaan als rijderscoach. David Verzijlbergen staat Tweede Paasdag weer aan de start van de Formido Swift Cup, waarin hij vorig jaar de ene na de andere race wist te winnen.

Paul Harkema gaat voor titel in Clio Cup
Paul Harkema wil hoge ogen gooien in de Clio Cup. Samen met zijn zus Eva maakt hij dit seizoen de overstap naar het team van Certainty. Als het aan Paul ligt bekroont hij zijn tweede Clio-seizoen met een eindpositie in top drie. “In de voorbereiding ben ik samen met Herman terug naar de basis gegaan. Het belangrijkst is dat ik minder agressief rijd, daardoor ben ik nu sneller. Ik debuteerde vorig seizoen met een derde kwalificatietijd. Wat mij betreft start ik het seizoen nu vanaf pole position. Ik wil dit jaar bij de beste drie eindigen, maar ga voor de titel. De snelheid is er zeker, dus ik verwacht er een mooi seizoen van te maken.”

Eva Harkema mikt op top tien-finishes in tweede Clio-seizoen
Ook Eva heeft tijdens een aantal testdagen kennis gemaakt met de intensieve begeleiding van Certainty Racing Team. Na een uitdagend leerjaar hoopt ze dit seizoen door te stoten naar de top tien. “Ik ben nu al anderhalf tot twee seconden sneller dan vorig seizoen, dat is echt een megaverschil. Ik ga dan ook vol enthousiasme en vertrouwen richting de Paasraces. Vorig seizoen heb ik wat resultaten betreft niet laten zien waar ik op hoopte, dus dat moet dit jaar beter. Ik mik in eerste instantie op een plek in het middenveld en hoop uiteindelijk top tien te kunnen rijden.”

Alain Mossinkoff richt pijlen op podium
Alain Mossinkoff debuteerde vorig jaar in de Swift Cup en racet ook dit seizoen in de snelle Suzuki. De 21-jarige Santpoorter gaat met Certainty voor het podium en de champagne. “Vorig jaar eindigde ik tijdens het Dutch Power Pack Festival op het podium, dit jaar hoop ik daar vaker te staan. Ik heb voor Certainty gekozen vanwege de uitgebreide begeleiding. Ik merk na een paar testdagen al dat ik vooruitgang boek, vooral bij het aanremmen voor een bocht en het meenemen van snelheid bij het ingaan van bochten. Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik heb mijn debuutjaar afgesloten als vierde in het klassement, ik wil nu absoluut een stapje hoger, vaker richting het podium.”

Maurits Sandberg: “Stappen zetten ten opzichte van vorig jaar”
In de Swift Cup krijgt hij gezelschap van Maurits Sandberg. Hij haalde zestien jaar geleden al zijn racelicentie, maar richtte zich lange tijd op andere dingen dan racen. In 2012 maakte hij tijdens de Trophy of the Dunes kennis met Certainty en de Suzuki Swift. Dat beviel zo goed dat hij er vol overtuiging voor koos nu een volledig seizoen in actie te komen. “De Swift is een heel uitdagende auto, terwijl de klasse erg competitief is. Ik vind het fantastisch een heel seizoen voor Certainty te gaan racen. Ik moet nog een stuk sneller worden en wil daarom vooral heel veel wijzer worden en ervaring opdoen. Als ik in de middenmoot eindig bij de Swifts, dan heb ik al een stap gezet ten opzichte van vorig jaar. Ik ben benieuwd hoeveel sneller ik gaandeweg het seizoen kan worden. Daar ligt voor mij de uitdaging!”

Dillon Koster: “Verwacht veel bekers te scoren”
Dillon Koster kan niet wachten tot Tweede Paasdag, als het autosportseizoen begint: “Zowel in de Formido Swift Cup als in de Renault Clio Cup hebben we de taak om onze eer hoog te houden. Een evenaring van de resultaten van vorig jaar is een grote uitdaging, die we met vertrouwen aangaan. Mede dankzij de goede resultaten van Paul, Eva, Alain en Maurits tijdens de testdagen, verwacht ik dat we in 2013 veel bekers zullen scoren. Zeker nu ook David Verzijlbergen weer namens ons team uitkomt.”