news

Home
 

Certainty Racing Team scoort negen bekers tijdens openingsweekend

02-04-13 | De rijders van Certainty Racing Team hebben tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces samen maar liefst negen bekers bij elkaar gereden. Grootste afnemer was David Verzijlbergen met twee overwinningen en een tweede plaats in de Formido Swift Cup, waarin hij nu aan leiding van het kampioenschap gaat. Alain Mossinkoff was nooit ver bij zijn teamgenoot vandaan en belandde twee keer op het erepodium. Maurits Sandberg eindigde twee keer als zevende bij de voorste helft van het startveld. Paul en Eva Harkema mochten op het erepodium van de Dutch Renault Clio Cup de champagne ontkurken. Paul won twee keer in de Olympia Cup. Eva maakte met een podiumplek in de Olympia Cup haar eigen verwachtingen meer dan waar.



David Verzijlbergen: ‘Zo’n start kun je alleen maar van dromen’
Hij kreeg zijn sponsoring pas vlak voor het weekend rond, dus des te knapper dat David Verzijlbergen onvoorbereid direct in de eerste race van de Formido Swift Cup een tweede plek behaalde. Met twee overwinningen maakte Verzijlbergen zijn droomweekend compleet. “Van zo’n prestatie durf je van te voren alleen maar te dromen”, vertelde de klassementsaanvoerder. “Na de eerste race heeft het team de auto iets veranderd, waardoor ik in de tweede en derde race relatief eenvoudig de winst kon pakken. Een succesvoller weekend als dit is bijna ondenkbaar. Tijdens de Pinksterraces rijd ik weer, maar voor de rest van het seizoen ben ik nog hard op zoek naar sponsoring.”

Alain Mossinkoff: ‘Grote stappen gemaakt’
Alain Mossinkoff scoorde tijdens de Paasraces een tweede, derde en vierde positie. Daarmee bewees de snelle Mossinkoff dit seizoen de gevechten om de overwinning niet uit de weg te hoeven gaan. “Het is natuurlijk geweldig om het seizoen met twee podiumplaatsen te beginnen”, zei Mossinkoff. “Ik heb echt stappen ten opzichte van vorig seizoen gemaakt, want ik ga een stuk harder. Dit was het maximale resultaat, dus voor dit weekend heb ik mijn doel zeker gehaald.”



Maurits Sandberg
Zijn teamgenoot Maurits Sandberg kon met twee zevende posities in het startveld van veertien auto’s eveneens met een tevreden gevoel huiswaarts keren.

Paul Harkema: “Goede basis voor mooi seizoen”
Slechts twee tienden van een seconde kwam Paul Harkema te kort voor zijn eerste pole-positie. In de competitieve Dutch Renault Clio Cup betekende dat een vierde startpositie. Na felle gevechten in de twee sprintraces, won Harkema twee keer in de Olympia Cup. Een subdivisie voor coureurs met minder dan twee jaar ervaring. “Maar ik wil op het algemene podium komen, daar had ik stiekem wel op gehoopt”, liet hij zijn ambitie weten. “Ik weet waar ik aan moet werken, want ik heb een paar foutjes gemaakt. Als ik die niet had gemaakt, was ik minder in het gedrang gekomen en had er meer in gezeten. Zo had ik even een spannend momentje in het Scheivlak, waarbij ik te wijd ging. Ik hield het gas er goed op, zodat het zonder schade of veel tijdverlies afliep. Maar ik houd toch een goed gevoel aan het weekend over, want de tijden waren er wel en we hebben een goede basis gelegd voor een mooi seizoen.”



Eva Harkema begint seizoen op het podium
“Ik mik in eerste instantie op een plek in het middenveld en hoop uiteindelijk top tien te kunnen rijden”, liet Eva Harkema voorafgaand aan de Paasraces weten. Met een tweede plek in de Olympia Cup en een negende en zevende klassering algemeen, bereikte de snelle dame haar doelstelling al tijdens de openingsraces!

Dat belooft wat voor de volgende wedstrijden tijdens de Pinksterraces, 19 en 20 mei op Circuit Park Zandvoort. Dan komen zowel de Dutch Renault Clio Cup als de Formido Swift Cup weer in actie.



UITSLAGEN KRUIDVAT GILLETTE PAASRACES
Race 1 Renault Clio Cup: 1. Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) 16 ronden, 2. Marcel Dekker (Dekker Racing) + 0.357, 3. Robert van den Berg (Harders Plaza Racing) + 0.594, 5. Paul Harkema (Certainty Racing Team) + 11.213, 9. Eva Harkema (Certainty Racing Team) + 12.700

Race 2 Renault Clio Cup: 1. Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) 15 ronden, 2. Marcel Dekker (Dekker Racing) + 0.402, 3. Ronald Morien (Team Bleekemolen) + 13.208, 4. Paul Harkema (Certainty Racing Team) + 13.737, 7. Eva Harkema (Certainty Racing Team) + 29.383

Race 1 Formido Swift Cup: 1. Jeffrey Rademaker (Coronel Racing) 12 ronden, 2. David Verzijlbergen (Certainty Racing team) + 0.317, 3. Alain Mossinkoff (Certainty Racing team) + 3.402, 4. Benjamin van den Berg (Harders Plaza racing) + 19.328, 5. Jos Veldboer (Dekker Racing) + 25.962, 7. Maurits Sandberg (Certainty Racing team) + 36.686

Race 2 Formido Swift Cup: 1. David Verzijlbergen (Certainty Racing Team) 12 ronden, 2. Alain Mossinkoff (Certainty Racing team) + 3.188, 3. Stefan Beelen (Coronel racing) + 15.412, 4. Jeffrey Rademaker (Coronel racing) + 15.676, 5. Gerard de Nooij (Racing Team Welzorg/Team Bleekemolen) + 23.720, 6. Jos Veldboer (Dekker Racing) + 24.585, 7. Maurits Sandberg (Certainty Racing team) + 26.574

Race 3 Formido Swift Cup: 1. David Verzijlbergen (Certainty Racing Team) 12 ronden, 2. Stefan Beelen (Coronel Racing) + 6.616, 3. Jeffrey Rademaker (Coronel Racing) + 6.953, 4. Alain Mossinkoff (Certainty Racing team) + 9.626 en niet gestart: Maurits Sandberg (Certainty Racing Team)

Stand Dutch Renault Clio Cup:
1. Sebastiaan Bleekemolen, 43 punten
2. Marcel Dekker, 35
3. Ronald Morien, 25
4. Paul Harkema, 24
5. Melvin de Groot, 21
6. Eva Harkema, 16

Stand Olympia Cup:
1. Paul Harkema, 20 punten
2. Eva Harkema, 11
3. Marcel van de Maat, 10
4. Jan Muys, 10
5. Peter Schreurs, 4

Stand Formido Swift Cup:
1. David Verzijlbergen, 60 punten
2. Jeffrey Rademaker, 51
3. Alain Mossinkoff, 45
7. Maurits Sandberg, 19