news

Home
 

Foto’s: ‘Balance of performance’ test Certainty by Day V Tec Corvette C6 GT4

31-03-09 | Vandaag zijn op het Circuit Park Zandvoort de zogenaamde ‘balance of performance' tests uitgevoerd voor het Dutch GT4. Omdat er in deze nieuwe klasse gereden wordt met auto's van verschillende merken worden alle auto's getest door ervaren coureurs en de prestaties van de diverse bolides vergeleken.

Promotor CPZ heeft de technische begeleiding van het kampioenschap uitbesteed aan Stéphane Ratel Organisation, dat al het Europees GT4-kampioenschap organiseert. SRO bepaalt aan de hand van tests met de verschillende merken de 'balance of performance', waarna de diverse wagens gemodificeerd worden om de onderlinge competitie zo eerlijk mogelijk te laten verlopen.

Ook de Corvette C6 GT4 auto, die zal worden ingezet door Certainty by Day V Tec werd uitvoerig getest door o.a. oud-Masters of Formula 3 winnaar Kurt Mollekens.

De Chevrolet Corvette is inmiddels voorzien van de livery waarmee de wagen straks de Paasraces zal gaan rijden. Deze is overigens niet in blauw gespoten, maar volledig bestickerd!