news

Home
 

Certainty Racing Team bezet op Assen volledige podium Formido Swift Cup

10-06-13 | Het Certainty Racing Team heeft tijdens het Dutch Power Pack Festival op het TT-Circuit van Assen het ultieme resultaat behaald. Het team legde tijdens de races van de Formido Swift Cup maar liefst twee keer beslag op het volledige podium. David Verzijlbergen boekte twee overwinningen, tijdens beide races geflankeerd door teamgenoten Alain Mossinkoff en Maurits Sandberg. Ook in de Dutch Renault Clio Cup boekte Certainty succes, onder andere met de podiumplaats van Eva Harkema.


Verzijlbergen ongenaakbaar in Assen
Verzijlbergen bleek onklopbaar op het TT-Circuit van Assen. De klassementsleider van de Formido Swift Cup snelde in de kwalificatie naar pole position en hoefde de eerste plaats de rest van het weekend niet meer af te staan. “Dit was een perfect weekend voor het kampioenschap: pole postion, de snelste rondetijden en twee overwinningen. Vooral de tweede race was spannend. Alain kon goed aanhaken en was me een keer bijna te snel af. Het is super dat het team twee keer eerste, tweede en derde werd. Hier streef je naar, want dit is het ultieme resultaat.”



Mossinkoff doet goede zaken voor kampioenschap
Mossinkoff toonde in Assen opnieuw bij de topcoureurs van de Swift Cup te horen. De coureur uit Santpoort-Zuid moest alleen in teamgenoot Verzijlbergen zijn meerdere erkennen, maar keek met een tevreden gevoel op het Dutch Power Pack Festival. “Ik zat er het hele weekend goed bij, reed goede tijden en kwalificeerde me als tweede. Ik kwam niet helemaal goed weg bij de start van de eerste race en had een groot overstuurmoment, waardoor David meteen een gaatje kon slaan. Dat kon ik niet meer goedmaken. De tweede race verliep beter. Ik zat op Davids bumper, tot ik een stom schakelfoutje maakte. Tot dat moment kon ik echt meestrijden om de overwinning. Ik ben dan ook zeker tevreden, heb het prima gedaan voor het kampioenschap.”

Sandberg geniet van dubbele podiumfinish
Sandberg finishte al in zijn vierde raceweekend in de Formido Swift Cup op het podium. De Rotterdammer kwam twee keer als derde over de streep en was dan ook bijzonder tevreden over het Dutch Power Pack Festival. “Het kon niet beter, dit is ver boven verwachting”, sprak hij enthousiast. “Het kan nog harder, maar ik heb voor mezelf het maximaal haalbare eruit gehaald. Het ging ontzettend lekker, mijn starts waren goed. In de tweede race moest ik Benjamin van den Berg afschudden en dat is gelukt. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad en geniet hier enorm van.”

Weekend om snel te vergeten voor Paul Harkema
Paul Harkema wilde het raceeweekend in Assen het liefst zo snel mogelijk vergeten. Hij kwam in de kwalificaties net tekort om zich te mengen in de strijd om de pole position. Hij hoopte tijdens de races dan ook meer van zichzelf te laten zien, maar strandde tweemaal in de openingsronde. “Na de start van de eerste wedstrijd kreeg ik een tik, waardoor ik bij Sebastiaan Bleekemolen in zijn deur vloog. De achterkant liep aan en mijn rechter voorwielophanging was krom.” Ook de tweede race zat er al snel op. “Ik focuste me teveel op Bleekemolen en raakte daardoor iemand. Dat was helemaal mijn eigen schuld. Ik baal enorm, maar hoop dat ik tijdens de Masters betere resultaten neer kan zetten.”

Eva Harkema pakt podium in Olympia Cup
Eva Harkema reed twee sterke races in de Dutch Renault Clio Cup. De snelle dame finishte de eerste wedstrijd van het weekend knap op het podium in de Olympia Cup en snelde zondagmiddag naar P4. “Ik begon de eerste race niet zo goed, maar kon gelukkig wel wat mannen inhalen”, blikte ze terug op de race die resulteerde in een podiumfinish. Harkema had ook tijdens de tweede wedstrijd genoeg te doen. “Ik kreeg in de eerste bocht wat tikken, maar het lukte me wel Niels Kool in te halen. Ik eindigde echter bijna in de muur nadat hij me raakte in de Geert Timmer-bocht. Dat kostte me veel tijd, maar ik slaagde er wel in het gat weer dicht te rijden en Marcel van de Maat en Wilbert van den Burg in te halen. Al met al ben ik tevreden: het waren twee mooie races.”



Max Braams geniet van gastoptreden in Clio Cup
Max Braams keerde dit weekend terug bij een oude liefde: de Renault Clio. Hij hervond bij Certainty Racing Team al snel zijn ritme, getuige zijn derde tijd in de kwalificatie. “De auto stond echt op scherp, dus de kwalificatie verliep super. Ik reed lang derde tijdens de eerste race en probeerde Robert van den Berg te passeren in de Geert Timmer-bocht. Dat ging mis, die aanval kostte me zelfs twee plekken. Vervolgens trapte Braams het gas weer flink in om de verloren plekken terug te pakken. “Ik haalde Michael Bleekemolen netjes in, maar kreeg een zetje en belandde in de grindbak. Ook dat hoort erbij. Ik heb de race wel uitgereden, want het ging mij er vooral om een leuke race te rijden. De tweede race zat opnieuw vol actie, dus voor mij was het een superweekend. Ik heb ontzettend leuke races gereden en vooral veel gelachen.”

De volgende races van de Suzuki Swift Cup worden 22 en 23 juni verreden tijdens het Superstars-weekeinde op Circuit Zolder (B). De Renault Clio Cup rijdt de eerstvolgende races tijdens de RTL GP Masters of Formula 3, 6 en 7 juli op Circuit Park Zandvoort.

UITSLAGEN DUTCH POWER PACK FESTIVAL – 8 & 9 JUNI – TT CIRCUIT ASSEN
Race 1 Formido Swift Cup: 1. David Verzijlbergen, 12 ronden in 25:39,639 minuten (127,80 km/u), 2. Alain Mossinkoff op 3,971 seconde en 3. Maurits Sandberg op 16,773

Race 2 Formido Swift Cup: 1. David Verzijlbergen, 12 ronden in 25:46,865 minuten (127,20 km/u), 2. Alain Mossinkoff op 2,011 seconde en 3. Maurits Sandberg op 20,853

Race 1 Dutch Renault Clio Cup: 1. Marcel Dekker, 16 ronden in 31:54,086 minuten (137,07 km/u), 2. Robert van den Berg op 1,338, 3. Sebastiaan Bleekemolen op 6,555, 10. Eva Harkema op 24,646 (3e in Olympia Cup), 12. Max Braams op 26,551 en uitgevallen: Paul Harkema.

Race 2 Dutch Renault Clio Cup: 1. Marcel Dekker, 16 ronden in 31:31,151 minuten (138,73 km/u), 2. Michael Bleekemolen op 14,233, 3. Melvin de Groot op 15,509, 7. Sebastiaan Bleekemolen op 35,384, 9. Eva Harkema op 47,569 (4e in Olympia Cup), 12. Max Braams op 3 ronden en uitgevallen: Paul Harkema.