news

Home
 

Coureurs Certainty Racing Team allemaal op erepodium van Suzuki Swift Cup

24-06-13 | ZOLDER (24 juni 2013) – Het is weer gelukt. Net als op TT Circuit Assen, stonden ook in het Belgische Zolder alle drie de coureurs van Certainty Racing Team op het erepodium van de Suzuki Swift Cup. David Verzijlbergen zette zijn zegereeks voort en won de beide races tijdens het Superstars-weekeinde. Maurits Sandberg en Alain Mossinkoff scoorden allebei een derde plaats. Laatstgenoemde was in de eerste race bovendien dichtbij zijn allereerste overwinning. Door de indrukwekkende prestaties, bezet het Certainty-trio nu de top drie in de tussenstand!

David Verzijlbergen behaalt achtste zege van het seizoen
David Verzijlbergen toonde vorig seizoen als vice-kampioen in de Suzuki Swift Cup al voor de prijzen mee te doen, maar dit seizoen is het Certainty-talent niet te stoppen. Afgelopen weekeinde won Verzijlbergen twee maal en mocht hij voor de achtste keer plaatsnemen op de hoogste trede van het erepodium. Toch was Verzijlbergen er niet gerust op de twee races weer op zijn naam te schrijven. “In de eerste race had Alain Mossinkoff het goed voor elkaar, hij was simpelweg sneller”, complimenteerde hij zijn teamgenoot. “In de Jacky Ickx-chicane kon hij mij voorbij, maar daarna maakte hij een foutje en pakte ik mijn plek terug. Jeffrey Rademaker en Alain raakten elkaar, wat helaas een voortijdig einde van het gevecht betekende. In de tweede race was de regen de grootste tegenstander, want ik reed op kop en dan is er meer te verliezen dan te winnen. Het is de kunst om net hard genoeg te gaan om de concurrentie op de goede afstand te houden, maar ondertussen geen risico’s te nemen. Dat is goed gelukt.”



Alain Mossinkoff: ‘Gelukkig weekeinde op podium afgesloten’
Na diverse podiumplaatsen op TT Circuit Assen en Circuit Park Zandvoort, toonde Alain Mossinkoff ook op de Belgische ‘Omloop van Terlaemen’ zijn snelheid door in de eerste race de leiding in de wedstrijd te pakken. Lang kon de 21-jarige coureur niet van zijn vrije uitzicht genieten, want na een aanvaring met een andere deelnemer kwam zijn race met een klap in de vangrail tot stilstand. Mossinkoff slaagde er in om zich op zondag op knappe wijze te revancheren en als derde het weekeinde op het erepodium te finishen. “In de eerste race gingen we met z’n drieën tegelijk door de bocht, dat bleek te krap en de velgen van Jeffrey en mij haakten in elkaar. Een race-incident, maar erg zonde want ik was dichtbij de overwinning. Gelukkig is het gelukt om het weekeinde alsnog op het podium af te sluiten”, concludeerde Alain.



Maurits Sandberg scoort podiumklassering
Net als zijn teamgenoten, slaagde ook Maurits Sandberg er in om een podiumplek te bemachtigen. Hij stuurde zich in de openingsrace achter zijn winnende teamgenoot als tweede over de finish. In de tweede wedstrijd kwam hij als vierde slechts twee seconden te kort voor het brons.

De volgende races in de Suzuki Swift Cup zijn al over twee weken, tijdens de spectaculaire RTL GP Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort. Dan komt ook de Renault Clio Cup met Paul en Eva Harkema weer in actie.

UITSLAGEN SUPERSTARS @ ZOLDER – 22 & 23 JUNI 2013
Suzuki Swift Cup Race 1: 1. David Verzijlbergen, 16 ronden in 32:35,009 minuten (gem. 120,4 km/u), 2. Maurits Sandberg, 3. Gerard de Nooij en uitgevallen: Alain Mossinkoff.

Suzuki Swift Cup Race 2: 1. David Verzijlbergen, 16 ronden in 32:55,508 minuten (gem. 116,0 km/u), 2. Jeffrey Rademaker, 3. Alain Mossinkoff en 4. Maurits Sandberg.


Stand aan kop in Suzuki Swift Cup:
1. David Verzijlbergen, 189 punten
2. Alain Mossinkoff, 125
3. Maurits Sandberg, 99
4. Jeffrey Rademaker, 96
5. Jos Veldboer, 90