news

Home

Overwinning en podiumplaatsen voor Certainty Racing Team tijdens Masters of Formula 3

09-07-13 | Certainty Racing Team heeft een nieuwe racewinnaar in de gelederen. Afgelopen weekeinde tijdens de Masters of Formula 3 behaalde Alain Mossinkoff voor 16.707 toeschouwers op knappe wijze in de Suzuki Swift Cup zijn eerste autosportoverwinning. Eerder kwam hij in de openingsrace al als tweede over de finish. Ook teamgenoot Maurits Sandberg vond na een spectaculaire inhaalrace de weg naar het erepodium. Voor David Verzijlbergen was het weekeinde al vroeg voorbij, zijn Suzuki Swift raakte zwaar beschadigd nadat David buiten zijn schuld hard in de bandenstapel belandde. Ondertussen maakte regerend kampioen Niels Langeveld zijn comeback in de Renault Clio Cup en liet na een half jaar van afwezigheid zien nog steeds de snelheid te hebben. Hij finishte in de eerste race als tweede.

Alain Mossinkoff: ‘Alles uit de kast moeten halen’
Vaak was hij dichtbij zijn eerste overwinning. Zoals afgelopen zaterdag toen Alain Mossinkoff na een spannend gevecht met kampioen Jeffrey Rademaker als tweede over de finish kwam. Maar na diverse tweede plaatsen, was Mossinkoff getuige zijn rappe rondetijden en pole-positie tijdens de Masters of Formula 3 de snelste man van het weekeinde. Zo ook in de tweede wedstrijd, toen hij na een sensationele tweestrijd met Rademaker de overwinning wist veilig te stellen. “De tweede race was echt mega spannend”, vertelde Mossinkoff. “Ik startte als tweede, sloot aan bij Jeffrey. Hij maakte op de Hunserug een foutje en ik zag een klein gaatje om er langs te gaan. Dat lukte nét en ook in de zeven ronden erna waren we heel gewaagd aan elkaar. Jeffrey heeft echt alles geprobeerd om er langs te komen, we reden deur aan deur door de bochten. Hij liet me geen moment met rust. Maar ik koos de goede lijnen en wist hem achter me te houden. Wat een race!”

Inhaalrace Maurits Sandberg beloond met podiumplaats
Mossinkoff vierde zijn overwinning samen met teamgenoot Maurits Sandberg op het erepodium. In de eerste race eindigde Sandberg als vierde net buiten de prijzen, maar in de tweede race reed hij na een aanrijding een sensationele inhaalrace, waarbij Sandberg zich naar de derde plaats op het podium vocht. Hij bleef concurrent Gerard de Nooij bij het vallen van de finishvlag 0,001 seconde voor!

David Verzijlbergen: ‘Er was geen houden aan’
De mooie resultaten van Sandberg en Mossinkoff staan in schril contrast met het ongeval dat David Verzijlbergen op zaterdag meemaakte. In de negende ronde brak er in de Mastersbocht een onderdeel van de Suzuki Swift af, waardoor deze onbestuurbaar werd en in een rechte lijn op de bandenstapel afreed. “Het was een harde klap”, zei Verzijlbergen, die gelukkig ongedeerd bleef. “Ik sneed de bocht aan zoals altijd, maar halverwege de bocht brak aan de rechterkant het fusee af en werd de auto in een klap onbestuurbaar. Ik probeerde nog zoveel mogelijk te vertragen, maar er was geen houden aan.” Door de forse schade kon Verzijlbergen de tweede race niet meer rijden. Ondanks het gemis aan punten, gaat hij nog steeds aan de leiding van het kampioenschap. Hij wordt gevolgd door teamgenoot Alain Mossinkoff (2e).

Niels Langeveld: ‘Maximale uit rentree gehaald’
Ondertussen maakte Niels Langeveld zijn rentree in de Renault Clio Cup, waar hij vorig jaar met het kampioenschap het ultieme resultaat behaalde. Langeveld hield in de competitieve raceklasse de eer hoog voor Certainty Racing Team, omdat vaste rijders Paul en Eva Harkema verhinderd waren. Tijdens de drukbezochte Masters liet Langeveld zien na een half jaar van afwezigheid nog steeds het gevecht om de overwinning kan aangaan. Technische problemen in de tweede race weerhielden de snelle coureur uit Sassenheim van een tweede topdrie klassering. “In de vrije training hadden we een goede afstelling gevonden, waar ik blij mee was. Maar door veranderde omstandigheden op de baan, had ik niet de auto die ik op donderdag had. Toch lukte het in de kwalificatie om een tweede en derde startpositie te behalen. In de eerste race had ik echter niet de snelheid die ik wilde hebben. Ik ging tot het gaatje, maar ik kwam net te kort voor de overwinning. Ik had daardoor mijn zinnen gezet om in de tweede race voor de winst te gaan, maar door problemen met de remmen en de motor kon ik niet meedoen om de voorste plaatsen helaas. Maar ik denk dat we er het maximale uitgehaald hebben en ben tevreden dat ik na een half jaar van afwezigheid nog steeds tussen snelle coureurs om de podiumplaatsen kan strijden.”

De volgende races in de Renault Clio Cup zijn tijdens de Trophy of the Dunes, 7 en 8 september op Circuit Park Zandvoort. Dan komt ook de Suzuki Swift Cup weer in actie.

UITSLAGEN MASTERS OF FORMULA 3 – 6 & 7 JULI 2013
Suzuki Swift Cup Race 1: 1. Jeffrey Rademaker, 12 ronden in 30:11,350 minuten (gem. 102,7 km/u), 2. Alain Mossinkoff op 0,588 seconde, 3. Max Koebolt op 1,523, 4. Maurits Sandberg op 2,072 en niet gefinisht: David Verzijlbergen.
Suzuki Swift Cup Race 2: 1. Alain Mossinkoff, 12 ronden in 25:56,257 minuten (gem. 119,6 km/u), 2. Jeffrey Rademaker op 0,262 seconde, 3. Maurits Sandberg op 27,138 en niet gestart: David Verzijlbergen

Dutch Renault Clio Cup Race 1: 1. Marcel Dekker, 15 ronden in 30:12,028 minuten (gem. 128,4 km/u), 2. Niels Langeveld, op 0,764 seconde en 3. Melvin de Groot, op 1,040
Dutch Renault Clio Cup Race 2: 1. Robert van den Berg, 15 ronden in 30:13,683 minuten (gem. 128,2 km/u), 2. Melvin de Groot, op 0,646 seconde, 3. Marcel Dekker, op 2,806 en 11. Niels Langeveld op 2 ronden.