news

Home

Certainty Racing Team behaalt zes podiumplaatsen tijdens Trophy of the Dunes

09-09-13 | Certainty Racing Team was afgelopen weekeinde tijdens de Trophy of the Dunes niet van het erepodium af te krijgen. David Verzijlbergen en Alain Mossinkoff betraden in de Suzuki Swift Cup allebei twee keer het podium. Maurits Werkhoven eindigde als vierde net buiten de prijzen. Ondertussen hielden Eva en Paul Harkema in de Olympia Cup van de Renault Clio Cup de eer hoog, waarbij laatstgenoemde met twee P2-klasseringen tevreden huiswaarts keerde. Jim Raaijmakers leek tijdens zijn debuut in het Burando Production Open voor een stunt te kunnen zorgen met een overwinning, maar na een drive through penalty eindigde hij net buiten de top drie.

Kampioenschap binnen handbereik voor David Verzijlbergen
David Verzijlbergen heeft tijdens de Trophy of the Dunes een belangrijke stap voor het kampioenschap in de Suzuki Swift Cup gezet. De snelle inwoner van Heemstede scoorde tijdens de beide races een tweede plaats en met nog één weekeinde te gaan kan het kampioenschap hem bijna niet meer ontgaan. “Het was heel erg spannend, met name in de tweede race”, zei de kampioenschapsleider. “Ik had nog wat snelheid over, dus ik wel gepusht en geprobeerd raceleider Jeffrey Rademaker in te halen. Maar het was zo close en er was te weinig marge om hem in te halen, dat ik iets moest forceren om het te laten slagen. En dat laatste zag ik met het oog op het kampioenschap niet zitten. En dat is waar we tijdens de Finaleraces voor gaan: de titel!”

Twee keer podium voor Alain Mossinkoff
Ook Alain Mossinkoff heeft zich afgelopen weekeinde twee keer naar het erepodium gevochten. De snelle coureur van Certainty Racing Team bood tegenstand aan regerend kampioen Jeffrey Rademaker en vice-kampioen David Verzijlbergen en kwam twee keer als derde over de finish. Bij de finish van de tweede race was het verschil tussen Mossinkoff en de racewinnaar slechts 0,739 seconde! “Het zat dicht bij elkaar”, zei hij. “Ik wilde David niet aanvallen, want ik was bang dat Jeffrey Rademaker dan verder bij ons weg zou rijden. Ik wachtte eigenlijk op een actie van David, maar die kwam jammer genoeg niet. Het was in ieder geval erg spannend en ik ben blij met mijn twee podiumfinishes.”

Maurits Werkhoven maakt geslaagde rentree
Maurits Werkhoven kan terugkijken op een geslaagde rentree in de Suzuki Swift Cup. Werkhoven hield zich knap staande in de competitieve raceklasse en finishte de openingsrace als vijfde. Tijdens de tweede race verging het hem nóg beter. Hij deed niet onder voor zijn meer ervaren collega’s en finishte als vierde binnen een seconde van de racewinnaar!

Maurits Sandberg vijfde en zesde
Maurits Sandberg was gedurende het weekeinde nooit ver bij zijn rappe teamgenoten vandaan. Startend vanaf de zevende rang, wist hij zich tijdens beide races naar voren te vechten. In de openingsrace passeerde hij als vijfde de finish. Later op de dag zag hij als zesde de zwart-wit geblokte vlag.

Knappe inhaalraces van Paul Harkema
Na de races van de Masters of Formula 3 gemist te hebben, was Paul Harkema tijdens de Trophy of the Dunes terug. Ondanks het missen van de kwalificatie en het feit dat hij daardoor achteraan moest starten, was hij direct in vorm. Na een spectaculaire inhaalrace eindigde Harkema zowel op zaterdag als op zondag als tweede in de Olympia Cup. “Ik moest beide races achteraan starten, dus dan verwacht je er van te voren niet te veel van, maar het ging eigenlijk super. Op zaterdag heb ik netjes gereden en zondag ging het helemaal top. De auto reed perfect, eigenlijk ging alles goed.”

Eva Harkema net naast erepodium
Eva Harkema kwam afgelopen weekeinde ook weer in actie. In de eerste race was ze met een vierde positie slechts iets meer dan een seconde verwijderd van een ereklassering in de Olympia Cup. Tijdens de race op zondag kwam zij na een spin als zevende Olympia-rijder over de eindstreep.

Jim Raaijmakers loopt overwinning mis
Jim Raaijmakers debuteerde tijdens de Trophy of the Dunes in het Burando Production Open, een raceklasse opgedeeld in subdivisies voor verschillende type auto’s. Raaijmakers kwam uit in de divisie 2 en slaagde er tijdens zijn eerste race in de klasse in om direct de leiding te pakken. Maar door een opgelegde drive through penalty, eindigde hij alsnog buiten de prijzen. In de tweede race kon Raaijmakers al snel uitstappen, nadat hij door een drieste inhaalactie van een andere deelnemer vroegtijdig werd uitgeschakeld.

De volgende races in de Renault Clio Cup staan aankomend weekeinde alweer op het programma. Dan racen Paul en Eva Harkema op de Duitse Nürburgring. De volgende en laatste races van de Suzuki Swift Cup zijn tijdens de Formido Finaleraces, 12 en 13 oktober op Circuit Park Zandvoort. Dan sluit ook de Renault Clio Cup het seizoen af.

UITSLAGEN TROPHY OF THE DUNES – 7 & 8 SEPTEMBER 2013

Suzuki Swift Cup race 1: 1. Jeffrey Rademaker, 12 ronden in 27:17,469 minuten, 2. David Verzijlbergen op 6,634 seconden, 3. Alain Mossinkoff op 12,845 en 5. Maurits Werkhoven op 23,484

Suzuki Swift Cup race 2: 1. Jeffrey Rademaker, 12 ronden in 25:45,249 minuten, 2. David Verzijlbergen op 0,213 seconde, 3. Alain Mossinkoff op 0,739 en 4. Maurits Werkhoven op 0,921

Renault Clio Cup race 1: 1. Melvin de Groot, 12 ronden in 30:02,269 minuten, 2. Marcel Dekker op 0,391, 3. Robert van der Berg op 0,770, 5. Paul Harkema op 11,904 (2e in Olympia Cup) en 8. Eva Harkema op 14,023 (4e in Olympia Cup)

Renault Clio Cup race 2: 1. Melvin de Groot, 15 ronden in 30:04,707 minuten, 2. Robert van den Berg op 0,223, 3. Jan Muys op 6,096, 4. Paul Harkema op 6,407 (2e in Olympia Cup) en 11. Eva Harkema (7e in Olympia Cup)