news

Home

Certainty Racing Team viert overwinningen en kampioenschap in Suzuki Swift Cup tijdens Formido Finaleraces

15-10-13 | ZANDVOORT (15 oktober 2013) – Certainty Racing Team heeft het seizoen tijdens de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort in stijl afgesloten. Certainty-talenten David Verzijlbergen en Alain Mossinkoff verdeelden in de Suzuki Swift Cup de overwinningen. Terwijl Verzijlbergen de titel binnenhaalde, mag Mossinkoff zich dankzij zijn tweede eindklassering vice-kampioen noemen. Ondertussen maakte Bart van Os bij Certainty Racing Team onder lastige weersomstandigheden zijn debuut in de Renault Clio Cup, waarin hij spannende gevechten met onder andere Paul en Eva Harkema uitvocht. Jim Raaijmakers verdedigde de eer van het Zandvoortse raceteam in het Burando Production Open.

David Verzijlbergen pakt de titel in Suzuki Swift Cup
Na zijn geweldige seizoen in de Suzuki Swift Cup, met tal van overwinningen en podiumklasseringen achter zijn naam, werd David Verzijlbergen afgelopen weekeinde kampioen in de Suzuki Swift Cup. Dat deed de snelle inwoner van Heemstede in stijl, met een eerste, tweede en derde plaats in de drie races. “Dit is fantastisch!”, zei Verzijlbergen. “Het team had de auto tijdens alle drie de races geweldig voor elkaar. Ik kon er alles mee doen en dan is het een kwestie van zo min mogelijk risico nemen. Ik ben ook heel blij dat het na het ongeluk tijdens de Masters is gelukt om de financiële middelen bij elkaar te krijgen om het seizoen af te kunnen maken. Anders had ik hier nu niet als kampioen gestaan.”

Alain Mossinkoff viert vice-kampioenschap met zege
Net als zijn teamgenoot, was Alain Mossinkoff dit seizoen ook haast niet van het erepodium weg te denken. Ook tijdens de Finaleraces ontkurkte Mossinkoff weer drie keer de champagne op het erepodium, waarvan zelfs een keer als winnaar. De 21-jarige coureur uit Santpoort-Zuid mag zich dankzij zijn vele ereklasseringen vice-kampioen noemen! “In de eerste race verloor ik een beetje de aansluiting bij de kopgroep en kon er niet meer makkelijk bij komen. Maar gedurende de tweede race kreeg ik steeds vertrouwen en kwam de snelheid er goed in. Jeffrey maakte een foutje, die ik kon benutten door hem te passeren. Toen zag ik dat ik naar David toe kon rijden. In de allerlaatste ronde kon ik in de Kumhobocht de leiding en zodoende ook de overwinning pakken. Geweldig! Het doel was om dit jaar in de topdrie van de eindstand te eindigen en de aansluiting met de kop te vinden. Met twee overwinningen, veel podiumplaatsen en P2 in de eindstand is dat absoluut gelukt.”

Max Koebolt drie keer nét naast het podium
Max Koebolt maakte afgelopen weekeinde zijn eerste meters voor Certainty Racing Team. De jonge coureur uit Amsterdam, hij werd eerder deze maand 16, finishte tijdens de drie races van de Formido Swift Cup drie keer niet ver achter zijn succesvolle teamgenoten. Daarmee liet Koebolt zien de pittige competitie in de Suzuki Swift Cup goed aan te kunnen. “Ik reed dit weekeinde voor het eerst in de regen, dus ik moest snel leren. Maar het ging goed. Ik begon in de vrije training met een achterstand van zes seconden op de snelste, maar dat werd al gauw slechts een halve seconde per rondje. Dus dat ging zeker goed. Geen race was hetzelfde qua omstandigheden, dus dan ben je wel in het nadeel ten opzichte van de coureurs die al het hele jaar rijden. Maar met drie vierde plaatsen ben ik zeker tevreden.”

Maurits Sandberg finisht seizoen zonder problemen
Maurits Sandberg wist tijdens de seizoensfinale, die onder moeilijke omstandigheden werden verreden, zijn Suzuki Swift uit de problemen te houden en finishte de races twee keer als vijfde en een maal als zevende.

Bart van Os voegt nieuw hoofdstuk toe aan succesvolle carrière
Bart van Os debuteerde dit weekeinde in de Renault Clio Cup, maar dat wil allerminst zeggen dat Van Os weinig autosportervaring heeft. Zo werd Van Os in 2011 kampioen in de Suzuki Swift Cup en boekte hij dit seizoen diverse successen achter het stuur van een Formule Ford. Tijdens de Formido Finaleraces begon hij  in de Renault Clio Cup aan een nieuw hoofdstuk aan zijn racecarrière. Met een negende positie algemeen, liet hij zien de stevige concurrentie aan te kunnen. De tweede race finishte hij als twaalfde. “Het was voor mij wel even een omschakeling”, legde Van Os uit. “Ik ben gewend met een achterwielaangedreven formule-auto te rijden, dan is een voorwielaangedreven toerwagen even switchen. Maar na de trainingen, ging het in de eerste race in het droog best goed. Ik kon de aansluiting vinden bij ervaren Clio Cup-coureurs als Ronald Morien en Michael Bleekemolen. De tweede race was in de regen had ik wat meer moeite, vooral omdat ik de rembalans niet goed had gezet, dus die race kan ik beter maar vergeten. Maar ik ben positief verrast door mijn eerste ervaring met Certainty Racing Team, dat tijdens het weekend continu bezig is om de auto nog net een beetje sneller te maken.”

Paul en Eva Harkema vechten spannende strijd uit
Samen met Bart van Os vochten Paul en Eva Harkema tijdens de eerste race een spannende driestrijd uit. Als vierde en vijfde in de Olympia Cup eindigden de snelle broer en zus net buiten de prijzen. Tijdens de tweede race, die door hevige regenval op het kletsnatte Circuit Park Zandvoort werd verreden, wisten Paul en Eva ondanks de moeilijke omstandigheden het hoofd boven water te houden. Paul eindigde als tweede in de Olympia Cup, waarin hij tevens werd uitgeroepen tot vice-kampioen. Eva finishte als vierde en werd zesde in de eindstand.

Jim Raaijmakers houdt Certainty-eer hoog in BPO
Behalve wedstrijden van de Suzuki Swift Cup en Dutch Renault Clio Cup, kwamen er ook nog formule en GT-klassen in actie. Jim Raaijmakers maakte in een Renault Clio Cup zijn opwachting in het Burando Production Open. Hij nam het in de tweede divisie op tegen diverse BMW’s, waaronder ervaren GT-coureur Duncan Huisman. Raaijmakers finishte de eerste en enige wedstrijd van het weekeinde als zevende. De tweede race van het BPO werd vanwege de slechte weersomstandigheden niet meer aangevangen.

Daarmee kwam er een abrupt einde aan het raceseizoen, waar Certainty Racing Team met talrijke overwinningen, de titel in de Suzuki Swift Cup en twee vice-kampioenschappen uiterst tevreden op terug kan kijken.

UITSLAG FORMIDO FINALERACES
Race 1 Formido Swift Cup: 1. David Verzijlbergen, 12 ronden in 25:42,480 minuten, 2. Jeffrey Rademaker op 1,249 seconde, 3. Alain Mossinkoff op 5,327, 4. Max Koebolt op 18,128 en 5. Maurits Sandberg op 18,261

Race 2 Formido Swift Cup: 1. Alain Mossinkoff, 12 ronden in 27:29,077 minuten, 2. David Verzijlbergen op 0,801 seconde, 3. Jeffrey Rademaker op 4,736, 4. Max Koebolt op 24,117, 7. Maurits Sandberg op 44,650

Race 3 Formido Swift Cup: 1. Jeffrey Rademaker, 11 ronden in 28:11,089 minuten, 2. David Verzijlbergen op 3,261 seconden, 3. Alain Mossinkoff op 12,821, 4. Max Koebolt op 17,753 en 5. Maurits Sandberg op 39,103

Race 1 Dutch Renault Clio Cup: 1. Robert van den Berg, 16 ronden in 31:53,641 minuten, 2. Marcel Dekker op 2,605 seconden, 3. Sebastiaan Bleekemolen op 2,918, 9. Paul Harkema op 24,158, 10. Bart van Os op 24,362 en 11. Eva Harkema op 26,319

Race 2 Dutch Renault Clio Cup: 1. Sebastiaan Bleekemolen, 12 ronden in 30:29,732 minuten, 2. Ronald Morien op 0,927 seconde, 3. Robert van den Berg op 3,672, 7. Paul Harkema op 21,243, 9. Eva Harkema op 28,622 en 12. Bart van Os op 36,521