news

Home
 

Jeroen Bleekemolen wint eerste Dutch GT4 race tijdens de Paasraces!

11-04-09 |

Certainty by Day V Tec coureur Jeroen Bleekemolen heeft op overtuigende wijze de allereerste race gewonnen van het Dutch GT4. Onder prachtige zomerse omstandigheden kon het publiek genieten van een boeiende première. Met meerdere spectaculaire inhaalacties was Jeroen niet alleen de sterkste, maar ook overduidelijk de smaakmaker van de race.



Foto's: Essay Produkties

Bleekemolen startte vanaf de eerste rij, maar moest na het doven van de lichten een auto aan zich voorbij laten gaan en kwam na de eerste ronde als derde over de start- en finishlijn. De race werd op dat moment aangevoerd door beide Porsche equipes, bestuurd door Phil Bastiaans en Bas Schothorst.

De Porsche coureurs waren op de rechte stukken sneller, maar in de bochten kwam Jeroen in de Corvette C6 steeds dichterbij en kroop langzaam naar de staart van zijn voorligger toe. Zes ronden lang zat hij deze op de hielen, waarna hij een minuscuul gaatje wist te vinden en de bolide van Bas Schothorst passeerde.

Nog geen twee ronden later moest ook de tweede Porsche zijn meerdere erkennen in de door Certainty by Day V Tec geprepareerde Corvette, waarna de weg vrij was om uit te lopen en met gemak de overwinning veilig te stellen.



"Beter konden we het Dutch GT4 niet beginnen! Het was een hele leuke race. Vooral de achterbanden slijten hard, waardoor de auto's vaak dwars gaan na een paar ronden. De auto is heel goed neergezet door het team en alles liep perfect. Mijn banden bleven net iets langer goed en ik kon de kop pakken. Ik heb me prima vermaakt en kijk uit naar de rest van de races!", aldus Jeroen Bleekemolen.

Teameigenaar Dillon Koster was duidelijk verheugd: "Wat een super resultaat is dit om het autosportseizoen 2009 mee te beginnen, ben er ontzettend blij mee en ik hoop dat we dit kunnen vasthouden!! Niet alleen voor het GT4 kampioenschap maar ook in de Toerwagen Diesel Cup en natuurlijk de Formido Suzuki Swift Cup".

Henry Zumbrink, die de tweede Certainty by Day V Tec Corvette bestuurde, kende een enerverende race. Gestart vanaf de zevende positie belandde hij middenin een ronden lang durend gevecht met twee BMW M3 GT4's van Ricardo van der Ende en Simon Knap. Henry wist beide BMW's lange tijd achter zich te houden en hield dapper stand, maar de hevige bumper-aan-bumper gevechten hadden uiteindelijk teveel van zijn banden gevergd, waardoor hij op het einde van de race zijn snelheid moest aanpassen en eindigde op de 12de positie.

"Ik kon de gehele race leuke gevechten aangaan met o.a. de BMW GT4's; op het einde moest ik het wat rustiger aan doen. De Corvette is een indrukwekkende wagen en een grote uitdaging voor zijn bestuurder! Zeker gezien het feit dat onze auto pas zondagavond uit de fabriek kwam en we voor aanvang van de Paasraces alleen een shakedown hebben kunnen doen, mogen we trots zijn op onze snelheid!"

Eindstand:
1. Jeroen Bleekemolen, Corvette, Certainty by Day V Tec
2. Menno Kuus, Ginetta, Match Racing
3. Bas Schothorst, Porsche, Team Bilderberg
12. Henry Zumbrink, Corvette, Certainty by Day V Tec

De volgende races van het Dutch GT4 worden verreden op tweede paasdag, maandag 13 april.