news

Home
 

Brecon Team Certainty by Day V Tec scoort 1-2 in Dutch GT4 Championship

06-07-09 | Brecon Team Certainty by Day V Tec blijkt niet alleen op thuiscircuit Zandvoort succesvol. Afgelopen weekend tijdens de Formido Midzomerraces, op TT-circuit Assen behaalde Jeroen Bleekemolen de overwinning in de openingswedstrijd van het Dutch GT4 Championship. Gelegenheidsteamgenoot Danny van Dongen maakte het feest compleet door vlak achter Bleekemolen over de finish te komen, waardoor de Zandvoortse/Katwijkse renstal haar eerste 1-2 score van het seizoen pakte.

Foto's: Chris Schotanus

Van Dongen was met teamgenoot Henry Zumbrink in de derde Dutch GT4-wedstrijd goed op weg voor de zege, maar het tweetal strandde na een bloedstollend gevecht om de koppositie in de grindbak. Certainty-equipe Marc Goossens / Hans Luyckx scoorde in de openingswedstrijd van de Toerwagen Diesel Cup een negende positie, na een groot deel van de wedstrijd aan de leiding te hebben gelegen. Teamgenoten Ruud Sluiter en Marcel van Leen kwamen als elfde over de streep, de tweede wedstrijd eindigden zij als zestiende. In de Suzuki Swift Cup scoorde Daan Stots een vijfde en zevende positie, terwijl Maaike de Wit in de tweede manche haar tweede podiumplaats in de Ladies Cup pakte. Ondertussen genoten Cynthia en Martin Boezaart zichtbaar van hun debuut in de Suzuki Swift Cup en vonden al snel hun draai op de Drentse omloop. Cynthia scoorde twee vijfde plaatsen in de Ladies Cup, terwijl Martin met een vijftiende en dertiende positie algemeen kan terugkijken op een uiterst geslaagde vuurdoop met de Swift.

In de openingsrace van het Dutch GT4 stal Brecon Cleanroom Systems-coureur Jeroen Bleekemolen wederom de show door voor de derde maal op rij zijn individuele wedstrijd te winnen. Danny van Dongen, wiens auto werd ingezet in samenwerking met Gravity Racing, maakte het zijn teamgenoot nog lastig en kwam slechts twee tienden achter Bleekemolen over de streep. Daarmee vierde Brecon Team Certainty by Day V Tec haar eerste 1-2 score in het Dutch GT4. "Ik moest keihard pushen, maar kon geen gaatje slaan", vertelde Bleekemolen na de podiumceremonie. "Ook verschakelde ik me twee keer. Ik kreeg mijn auto op het rechte stuk niet in de derde versnelling geschakeld. Daardoor verloor ik snelheid en moest ik achteruit blijven kijken."

De teamgenoten gaven elkaar geen duimbreed toe. Van Dongen: "Ik zag dat Jeroen twee keer verkeerd schakelde en probeerde de koppositie over te nemen. Ik reed zelfs even op gelijke hoogte, maar zat aan de buitenkant. Ik had Jeroen kunnen uitremmen als niet hij, maar ik aan de binnenkant had gezeten. Nu kon ik niks. Ik zat aan de verkeerde kant bij het insturen van de Haarbocht."

De tweede wedstrijd bracht Peter van der Kolk en Henry Zumbrink een elfde en dertiende eindpositie. In de derde race was het duo Zumbrink / Van Dongen volop in gevecht voor de overwinning, maar zag vlak voor het einde het spannende gevecht voor de overwinning in de grindbak eindigen. Bleekemolen en teamgenoot Van der Kolk zagen als derde de finishvlag en vierde laatstgenoemde zijn eerste podiumplaats in het Dutch GT4.

In de Toerwagen Diesel Cup boekte Certainty Racing Team al meteen hun eerste succes van het weekend. Met een rondetijd van 2:03,902 stelde equipe Goossens/Luyckx (BMW 120d) met een royale voorsprong van vier tienden de pole-position zeker. Bij de start van de eerste wedstrijd wist het tweetal de koppositie te verdedigen en tot aan de pitstop met rijderwissel te handhaven. In het tweede deel van de wedstrijd zakte het Certainty Racing-duo terug tot uiteindelijk de negende positie. Teamgenoten Sluiter en Van Leen zagen als dertiende de finishvlag. De tweede TDC-wedstrijd draaide uit op een moeizame voor de renstal van Dillon Koster. Equipe Sluiter/Van Leen werden uiteindelijk als zestiende geklasseerd, terwijl het Vlaamse duo Luyckx/Goossens met een technisch defect hun auto vroegtijdig aan de kant moest parkeren.

In de Suzuki Swift Cup deed Daan Stots goede zaken in de beide races met een vijfde en zevende positie. Teamgenote De Wit scoorde in de tweede race een derde plaats in de Ladies Cup en ontkurkte voor de tweede maal dit seizoen de champagne op het erepodium. Niels Langeveld kende een teleurstellend weekend, nadat de Sassenheimer al vroeg in de eerste wedstrijd door een andere deelnemer werd geƫlimineerd en een haalbare podiumplaats in rook zag opgaan. Door de schade aan zijn auto, kwam hij ook in de tweede race niet meer in actie. Langeveld: "Ik werd omgeduwd door een andere deelnemer en daarna kon Mark van der Aa mij niet meer ontwijken en reed met bijna 100 km/u bij me naar binnen. Een hoop schade en het kampioenschap is nu wel voorbij, maar het was goed om te zien dat de auto er weer lekker bij zat, dus dat geeft hoop voor de rest van het seizoen. En nu de druk er af is, kan ik me concentreren op het boeken van dagzeges."

Afgelopen weekend waren er twee nieuwe gezichten in de paddock. Martin en Cynthia Boezaart vertegenwoordigden Certainty Racing Team al in de Volkswagen Endurance Cup, maar kregen dit weekend het aanbod om hun debuut in de Suzuki Swift Cup te maken. Een kans die het enthousiaste Apeldoornse echtpaar met beide handen aangreep. Met een vijftiende en dertiende klassering in de zeer competitieve Swift-klasse, kan Martin terugkijken op een zeer geslaagd weekend. "Niet slecht voor een eerste keer ", glunderde Martin na afloop. "We hebben hier drie jaar geleden onze licentie gehaald, maar het was wel even wennen. Ik begon vrijdag met een rondetijd van 2:20, maar reed in de eerste race al een snelste tijd van 2:10,5. De tweede race ging het nog beter en wist ik vijf man in te halen." Cynthia behaalde twee vijfde plaatsen in de Ladies Cup en vertelde na afloop enthousiast: "Ik heb echt genoten! Ik heb erg veel geleerd en ik stond tijdens de beide races vlakbij Martin op de startopstelling en het is toch wel erg gaaf om samen op de eerste bocht af te gaan!"

De volgende wedstrijden in de Toerwagen Diesel Cup en Suzuki Swift Cup worden verreden tijdens Automaxx vs. Dutch Power Pack, 1 en 2 augustus op Circuit Park Zandvoort. Op 24 en 25 juli rijdt het Dutch GT4 Championship in het voorprogramma van de 24 Uur van Spa-Francorchamps (B). Tijdens deze races zijn vaste coureurs Harmen van Putten, Paul Flinterman en Ella Zander ook weer van de partij!