news

Home
 

Perspresentatie DTM in historisch raadhuis van Zandvoort

16-07-09 | Vandaag vond in het raadhuis van Zandvoort de perspresentatie plaats van het DTM. Katherine Legge, Oliver Jarvis (beide Audi) en Mathias Lauda (Mercedes-Benz) waren als gezichten van het DTM aanwezig om zich voor te stellen aan de toegestroomde pers. Als vertegenwoordigers van de Nederlandse delegatie werden Henki Waldschmidt, Jeroen Bleekemolen en natuurlijk Dillon Koster gepresenteerd. Zij strijden in de supportklassen om de hoogste posities.

Foto: Chris Schotanus

Tijdens de persconferentie benadrukte burgemeester Niek Meijer van Zandvoort de zeventigjarige band tussen Audi, Mercedes-Benz en de Noord-Hollandse badplaats. Op 3 juni 1939 vond op het 2,284 kilometer lange parcours, dat toentertijd louter uit openbare weg bestond, de ‘Prijs van Zandvoort' plaats. Audi, toen nog Auto Union geheten, was met Hans Stuck van de partij en vermaakte het publiek met een demoronde. Daarna was het de beurt aan Manfred von Brauchitsch om zijn Mercedes-Benz W 154 Silberpfeil de sporen te geven.

Na afsluiting van Meijers historische quiz was er de tijd voor de coureurs om zich voor te stellen. Ook het gastoptreden van Dillon Koster in de SEAT Leon Supercopa kreeg volop aandacht. Dillon toonde tot op het bot gedreven te zijn. Nadat hij in twee eerdere deelnames in deze raceklasse op zijn thuiscircuit al had geroken aan het podium, is zijn doelstelling voor het aankomend weekend dan ook duidelijk: "Drie keer is scheepsrecht!".

Op 18 en 19 juli worden de races van de SEAT Leon Supercopa verreden op Circuit Park Zandvoort en kan iedereen aanschouwen of het Dillon lukt om bij onze Oosterburen het spreekwoord "Drei mal ist Seerecht!" bekendheid te geven!

V.l.n.r: Jeroen Bleekemolen, Henki Waldschmidt, Katherine Legge, Oliver Jarvis, Mathias Lauda en Dillon Koster.