news

Home
 

Dillon Koster en kersverse Formule Ford-kampioen Melroy Heemskerk gastrijders in Dutch GT4 naast Peter van der Kolk

26-07-09 | Na de races van afgelopen weekend op Spa-Francorchamps staan er nog drie raceweekenden op de kalender in het Dutch GT4. Vaste teamgenoot van Brecon Team Certainty by Day V Tec coureur Peter van der Kolk in de Nederlandse koningsklasse is Jeroen Bleekemolen. Vanwege andere verplichtingen zal de nummer twee uit het klassement echter nog maar een race rijden. Dillon Koster en de kersverse Formule Ford-kampioen Melroy Heemskerk zullen Jeroen vervangen.

Foto's: Chris Schotanus en Martin Adler

Op Spa-Francorchamps werd Peter bijgestaan door niemand minder dan routinier Cor Euser. Dat verliep zeer goed; in de tweede race lag Euser tot aan de rijderswissel op kop en reed de snelste ronde van de race. De deelname van Euser was eenmalig, vertelde Peter op Spa-Francorchamps. "Komend weekend rijd ik samen met Dillon Koster. Jeroen is weer van de partij tijdens de Wijzonol Trophy. Tijdens de Finaleraces deel ik mijn Corvette met Melroy Heemskerk."

Dillon Koster is regulier rijder in het VLN, waarin lange-afstandraces op de oude, legendarische Nürburgring worden verreden. Dillon rijdt in deze klasse, met een 500 pk sterke BMW M3. Afgelopen weekend reed de Zandvoorter ook al een gastrace in de SEAT Leon Supercopa, tijdens het DTM weekend op Circuit Park Zandvoort. Koster maakt zijn debuut in het Dutch GT4: "Geweldig om aankomend weekend een gastrace te mogen rijden en dan ook nog eens voor mijn eigen team! Het Dutch GT4 heeft de afgelopen maanden aangetoond de absolute koningsklasse van de Nederlandse autosport te zijn en is een podium waar ik mij kan meten met de top van Nederland. Graag wil ik Peter van der Kolk bedanken voor deze mooie kans."

Melroy Heemskerk maakte het afgelopen seizoen een verpletterende indruk door al tijdens de Midzomerraces op Assen, pas ongeveer op de helft van het seizoen, de titel binnen te halen. Melroy wist 8 overwinningen te boeken in evenzoveel races en liet daarmee geen spaander heel van de concurrentie.

De volgende races van het Dutch GT4 worden volgend weekend verreden, op 1 en 2 augustus, tijdens het Automaxx vs Dutch Power Pack evenement.