news

Home
 

Brecon Team Certainty by Day V Tec tweemaal vijfde op Spa-Francorchamps

25-07-09 | Afgelopen weekend heeft Brecon Team Certainty by Day V Tec twee vijfde plaatsen gescoord in het Dutch GT4 Championship op het circuit van Spa-Francorchamps. Op de uitdagende omloop in de Belgische Ardennen reed equipe Peter van der Kolk / Cor Euser (Corvette C6) een sterke inhaalslag door in de eerste wedstrijd vanaf de laatste startplaats op te klimmen naar uiteindelijk plaats vijf. Henry Zumbrink reed een sterke tweede race en behaalde in zijn Corvette C6 met een vijfde klassering zijn beste resultaat van het seizoen.

Foto's: Chris Schotanus

Omdat Jeroen Bleekemolen afgelopen weekend verplichtingen in de Porsche Supercup had, kwam hij niet in actie in het Dutch GT4. Teamgenoot Peter van der Kolk vond een vervanger in autosportroutenier Cor Euser, die daarmee zijn debuut maakte in de Nederlandse GT4-klasse. In de tweede kwalificatie zette Euser een rondetijd van 2:36,797 minuten op de klokken van het 7,004 kilometer lange parcours, waarmee hij de Corvette C6 op de tweede startplaats voor de tweede race zette.

Wegens problemen in de andere kwalificatiesessie moest het duo Van der Kolk / Euser de openingswedstrijd als laatste aanvangen. Maar door een indrukwekkende inhaalslag, wist het Brecon Team Certainty-duo uiteindelijk naar de vijfde eindpositie op te klimmen. Teamgenoot Harmen van Putten besloot de dag als veertiende.

In de tweede manche wist Euser bij de start zijn tweede startpositie te verdedigen en in te lopen op pole-sitter Junior Strous. Daarbij noteerde Euser terloops de snelste raceronde en laste na een geslaagde inhaalactie op Strous, vanaf de koppositie de verplichte pitstop met rijderwissel in. Teamgenoot Peter van der Kolk bracht daarna de Brecon Team Certainty-Corvette als negende over de finish.

Ondertussen handhaafde Henry Zumbrink de gehele race zijn vijfde startpositie en boekte daarmee zijn beste resultaat in het Dutch GT4. "Ik ben best tevreden", vertelde hij. "Ik heb hier ooit één keer met de BRL gereden, maar eigenlijk begon ik de race met nul ervaring. We kwamen vanwege de hevige regenval donderdag nauwelijks aan testen toe. In de race ging het elke ronde steeds beter en ik was sneller dan de BMW van Huisman / Van der Ende, alleen duurde de race te kort voor mij om nog een plekje te kunnen pakken."

De volgende wedstrijden in het Dutch GT4 Championship worden komend weekend (1 en 2 augustus) verreden tijdens Automaxx vs Dutch Power Pack op Circuit Park Zandvoort.

24 UUR VAN SPA-FRANCORCHAMPS
Dutch GT4 Championship Race 1:
1. Sebastiaan Bleekemolen, BMW M3 GT4, 15 ronden in 41:07,828 minuten,
2. Simon Knap, BMW M3 GT4, op 14,548 seconden,
3. Danny van Dongen, Corvette C6, op 16,296,
5. Equipe Van der Kolk / Euser, Corvette C6, op 24,392,
14. Harmen van Putten, Corvette C6, op 1 ronde.

Dutch GT4 Championship Race 2:
1. Danny van Dongen, Corvette C6, 15 ronden in 40:54,123 minuten,
2. Christiaan Frankenhout, Porsche 997 GT4, op 1,582 seconden,
3. Bas Schothorst, Porsche 997 GT4, op 5,204,
5. Henry Zumbrink, Corvette C6, op 16,239,
9. Equipe Cor Euser / Peter van der Kolk, Corvette C6, op 24,758.