news

Home
 

Stilte voor de storm....

01-09-09 | Nog een paar dagen en dan beginnen de vrije trainingen voor de Wijzonol Trophy op het Circuit Park Zandvoort. In de werkplaats is de afgelopen weken weer hard gewerkt om de wagens te perfectioneren na de succesvol verlopen Automaxx vs Dutch Power Pack races. Inmiddels zijn alle auto's op volle oorlogssterkte en staan klaar voor de start!

Certainty Racing Team heeft de afgelopen weken niet stil gezeten! Vorige week is een tweedaagse testsessie verreden op het Zandvoortse circuit met Maaike de Wit en Ella Zander, onder begeleiding van internationaal topcoureur Marc Goossens. Marc bleek een zeer goede leermeester en wist samen met de dames aanzienlijke progressie te boeken.

Naast de begeleiding van de Swift-coureurs gaf Marc tevens de BMW 120d uit de Toerwagen Diesel Cup de sporen. Tijdens een balance test van de wagen werden nieuwe afstellingen verkent in de jacht op tijdwinst.

Meest opvallende Certainty coureur tijdens de Wijzonol Trophy is Martin Boezaart. Martin doet dit seizoen ervaring op de Volkswagen Endurance Cup en maakte tijdens de Midzomerraces op Assen zijn debuut tijdens in de Formido Swift Cup. De Apeldoornse ondernemer maakte indruk in zijn eerste optreden door direct competitieve tijden te noteren en volop mee te vechten in het middenveld. Uiteindelijk hengelde hij direct 4 punten binnen voor het Suzuki Swift Cup-kampioenschap.

Voorafgaand aan de Wijzonol Trophy rijdt hij eerst aankomende woensdag nog een 5-uursrace met de Volkswagen Endurance Cup op TT circuit Assen. Martin zal plaatsnemen in de bolide van Paul Flinterman, die dit weekend helaas verstek moet laten gaan.

In het Dutch GT4 zal Jeroen Bleekemolen voor Brecon Certainty by Day V Tec zoals vanouds Peter van der Kolk vergezellen in de dikke Corvette C6. Na de indrukwekkende zeges van ‘de Bleek' eerder dit seizoen in deze Amerikaanse muscle-car, zijn de verwachtingen wederom hoog gespannen.

De races in het Dutch GT4, Formido Swift Cup en de Toerwagen Diesel Cup worden verreden op zaterdag 5 en zondag 6 september.