news

Home
 

Certainty Racing Team in 24 uur van Dubai

18-12-09 | Certainty Racing Team begint vroeg aan het autosportseizoen 2010. Al op 15 januari staan Marcel van Leen, Sven Andries, Hans Luyckx, Sebastian Kamps en Jafeth Molenaar namens de Zandvoortse renstal aan de start van de vijfde editie van de 24 Uur van Dubai. Voor Van Leen, Andries, Luyckx en Molenaar is het hun eerste 24-uursrace. De Duitser Kamps heeft in de Langstreckenmeisterschaft al aan de 24 Uur van de Nürburgring deelgenomen. Equipe Van Leen / Andries / Luyckx / Kamps komt uit met een BMW 120d, waarmee de Certainty-rijders al vele kilometers aflegde in de Toerwagen Diesel Cup. Molenaar rijdt in eenzelfde BMW van Marcos Racing.

Van Leen reist met veel enthousiasme af naar Dubai. "Een 24-uursrace is van compleet andere orde van wat ik tot op heden gewend ben. Het is echt uniek dat ik aan de ‘Le Mans van het Midden-Oosten' mag deelnemen", liet de Haarlemmer weten. "Het zal met warme weersomstandigheden en stints van tachtig minuten een echte uitputtingsslag worden."

Het 5,39 kilometer lange Dubai International Circuit is gelegen vlakbij de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. "Het is een prachtig en zeer technisch circuit", vervolgt hij. "We zijn er al vanaf de maandag voor de race en er zijn veel sessies om de baan te verkennen en te oefenen. Toch zal het best even wennen zijn als ik een bocht induik met een Porsche met meer dan 500 PK vlak achter me."

De BMW 120d van Certainty Racing Team is ingedeeld in de D1-klasse, waarin zij het opnemen tegen diverse BMWs, SEATs Leon TDI en Volkswagens Scirocco TDI. "We hebben een goede rijdersbezetting. Zo heeft Sven Andries afgelopen seizoen veel races gewonnen en heeft Sebastien Kamps veel ervaring in langeafstandswedstrijden op de Nürburgring opgebouwd. We moeten natuurlijk wel eerst zien te finishen, maar we gaan in onze klasse absoluut voor het hoogst haalbare resultaat!", besloot Van Leen strijdlustig.

Ook teamgenoot Andries verheugt zich op zijn eerste langeafstandsrace. "Ik kijk erg uit naar de 24 Uur van Dubai, zeker omdat het voor mij de eerste keer is dat ik een langeafstandsrace meerijd", vertelde Andries, die overigens niet onbeslagen ten ijs komt. "We rijden met onze vertrouwde auto van afgelopen seizoen en het zal een leuke ervaring en start van het seizoen 2010 zijn. Onze doelstelling is allereerst om de finish te halen, maar als dat lukt dan wil ik wel op het podium eindigen."

Teameigenaar Dillon Koster reed in zijn racecarrière zes 24-uurswedstrijden en reed eerder dit jaar zelf de etmaalrace nabij de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten met een BMW M3 E92. "Ik rijd dit jaar niet zelf, zodat ik me volledig kan richten op het begeleiden van de rijders, die hopelijk een goed gevoel overhouden aan hun eerste 24 uur", vertelde Koster. "Alles aan de auto is vervangen, zoals dat hoort voor een 24-uursrace om niets aan het toeval over te laten. We gaan voor het podium, maar to finish first, you first have to finish, zo heb ik zelf ervaren in Dubai toen we aan de leiding in onze klasse lagen maar een half uur voor het einde uitvielen en als derde werden geklasseerd. Maar de kwaliteit van BMW en de goede mix aan rijders zorgen er voor dat we voor een mooi resultaat kunnen gaan."

De verrichtingen van Certainty Racing Team in Dubai zijn tussen 14 en 16 januari 2010 te volgen via de internetsite www.certainty.nl.