news

Home
 

STRATSON nieuwe technisch partner Certainty Racing Team

20-12-09 | Agentschap STRATSON, dat o.a. SWEPCO smeermiddelen in het assortiment heeft, zal in het raceseizoen 2010 een van de nieuwe teampartners zijn van Certainty Racing Team. Na een succesvolle proefperiode in de laatste races van het seizoen 2009 hebben beide partijen besloten de samenwerking te intensiveren. In 2010 zal het logo van SWEPCO o.a. pronken op alle race- en incentive auto's van Certainty.

Tijdens de laatste races van het seizoen maakte Certainty Racing Team voor het eerst gebruik van SWEPCO smeermiddelen en werden de middelen gebruikt in de VW Golf en de Suzuki Swifts. Na enkele races zijn er oliestalen ter analyse verstuurd naar het laboratorium van Polaris en is ondermeer de olietemperatuur gemeten bij de Swifts. De temperatuur van de motorolie bleek in de geteste auto's auto's ruim 11°C lager te liggen dan voorheen het geval was. Tevens waren de resultaten van zowel Niels Langeveld als Daan Stots zeer goed. Niels wist 4 van de laatste 6 races te winnen en Daan Stots scherpte het ronderecord op Circuit Park Zandvoort aan.

In januari 2010 zal de intensieve samenwerking voor komend seizoen officieel van start gaan door het gebruiken van SWEPCO smeermiddelen voor de BMW 120D die mee gaat strijden in de 24 uur van Dubai 2010 van 14 tot 16 januari.

Alle racewagens van Certainty Racing Team zullen in 2010 voorzien worden van SWEPCO smeermiddelen. Regelmatige analyses van oliestalen zullen zowel STRATSON als Certainty van interessante informatie voorzien over de ontwikkelingen van de diverse oliën bij extreme belasting in de wagens. Deze kunnen mede hierdoor op een steeds hoger niveau gaan presteren.

Teambaas Dillon Koster is verheugd met de samenwerking: "Certainty Racing Team heeft zich in korte tijd razendsnel ontwikkeld en is op weg naar de absolute top. De kennis en service van STRATSON in combinatie met de uitzonderlijke prestaties van de SWEPCO smeermiddelen zorgen voor een volgende stap richting ons doel."