news

Home
 

Equipe Verbeeck/Sluiter rijdt solide Nieuwjaarsrace

05-01-10 | Thomas Verbeeck en Ruud Sluiter hebben een solide prestatie neergezet door als zesde in de klasse te finishen tijdens de Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort in hun BMW 120D. De verraderlijk gladde omstandigheden op het circuit zorgden voor een avontuurlijke duik in het diepe voor het debuterende duo in het Winter Endurance Kampioenschap.

Foto's: Chris Schotanus

Vrieskou, gladheid en straffe wind teisterden het Circuit van Zandvoort afgelopen zondag tijdens de traditionele Nieuwjaarsrace op het Circuit van Zandvoort. Niet alleen voor debutanten verraderlijke omstandigheden, maar ook voor de geoefende professionals, zo bleek al in de opwarmronde, toen WTCC-privateer kampioen Tom Coronel zich verslikte in de gladheid en zijn BMW 320D in de vangrail parkeerde.

Het nieuwe, frisse duo Verbeeck/Sluiter reed een foutloze race en deed veel ervaring op voor het komende Dutch Power Pack seizoen. Constante rondetijden en goede strategie leverde de equipe uiteindelijk een verdienstelijke zesde plaats op. De race werd gewonnen door het duo Bleekemolen/Van de Laar.

De laatste twee uur van het glibber- en glijfestijn werden verreden in de duisternis en afgesloten met een vuurwerk spektakel om een nieuw autosportjaar in te luiden. "Vandaag was een ervaring om nooit te vergeten en ik heb in korte tijd enorm veel geleerd!", aldus Thomas Verbeeck, die voor het eerst de BMW 120D bestuurde.

De volgende race van het Winter Endurance Kampioenschap wordt verreden op 7 februari. Dan zal het echtpaar Boezaart een nieuw avontuurtje beleven in de BMW 130i Cup auto van Certainty Racing Team.