news

Home
 

Dutch GT4 kampioen Christiaan Frankenhout in 24 uur van Dubai voor Certainty Racing Team

05-01-10 | Tijdens de 24 uur race van Dubai verdedigt Christiaan Frankenhout de kleuren van Certainty Racing Team in de BMW 120D. De kersverse Dutch GT4 kampioen vervangt Hans Luyckx, die wegens zakelijke verplichtingen in het buitenland, helaas niet aan de start kan verschijnen.

Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van Europa hebben zich in de afgelopen weken problemen voorgedaan door de barre weersomstandigheden. Zo ook in Portugal, de thuisbasis van Upgrade International Properties, het bouwbedrijf van Hans Luyckx. "Hans belde mij op 31 december of ik tijd zou hebben voor de 24 uur van Dubai, want hij had het misschien zakelijk te druk om naar Dubai af te reizen. Gisteravond belde hij mij op om te vertellen dat het officieel doorgaat!", aldus Christiaan Frankenhout.

Certainty Racing Team verschijnt ondanks de afwezigheid van Luyckx met een ijzersterke line-up aan de start van de zware 24 uur race. Naast Frankenhout zullen Marcel van Leen, Sven Andries en Sebastian Kamps aan de start staan in de BMW 120D. Van Leen, Andries en Frankenhout mochten afgelopen seizoen allen na een Toerwagen Diesel Cup race het podium beklimmen. Sebastian Kamps reed afgelopen seizoen meerdere langeafstandsraces, waaronder de 24 uur van de Nürburgring.

Frankenhout is ook geen onbekende in deze tak van de autosport: "Tot nu toe heb ik twee 24 uur races gereden en die verliepen altijd goed totdat er zich een technisch mankement voordeed, wat verder een goed resultaat in de weg stond. Met Certainty Racing Team ben ik zeker van een goede auto en twee van mijn teamgenoten (Sven en Marcel) ken ik uit de TDC. Samen zijn we een team dat voor de overwinning in de klasse kan gaan en dat doel hebben we ook zeker! Ik hoop in het komend jaar nog een aantal 24 uur races te rijden en dan is dit een mooie race om bij te schrijven op mijn C.V."

De vijfde editie van de 24 uur van Dubai wordt verreden op 14-15-16 januari 2010. Inmiddels zijn de containers met de auto's aangekomen in de emiraat met het hoogste bewoonde gebouw van de wereld, de Burj Dubai. Aan de start staan maar liefst 80 auto's met coureurs en teams uit 39 verschillende landen. De verrichtingen van Certainty Racing Team zullen te volgen zijn via www.certainty.nl.