news

Home
 

Certainty Racing Team: Dubai Dagboek, maandag 11 januari

12-01-10 | Zoals je wellicht al wel eerder hebt vernomen via deze site of de diverse autosportmedia neemt Certainty Racing Team deel aan de 24 uur van Dubai op 14-15-16 januari. Speciaal voor de actieve volgers van het team houden we de komende dagen een dagboek bij van de gebeurtenissen.

Dag 1: Maandag 11 januari

Een vreemde gewaarwording, op een kille januari avond je auto sneeuw vrij maken voor de reis naar Schiphol en enkele uren later uitstappen in temperaturen van zo'n 25 graden Celcius. Wintertest op het Circuit Park Zandvoort afgelast wegens sneeuw: geen probleem, ga gewoon naar Dubai! Dat hebben de organisatoren van deze jubilerende race waarschijnlijk ook gedacht, toen zij vanachter hun warme chocolademelk enkele jaren geleden het idee uitwerkten van dit internationale evenement.

Een overweldigende ervaring tot nu toe! In Dubai lijkt alles te kunnen, is niets onmogelijk of te gek en lijkt men alleen gedreven door de overtreffende trap: groter, duurder, hoger, langer, noem ze maar op. Wanneer je voor de eerste keer vanaf het vliegveld naar je hotel rijdt, kijk je je ogen uit. Met excessieve projecten, een kunstmatig eiland in palmvorm en de langste overdekte skipiste, nota bene midden in de woestijn, bouwde de Arabische stad letterlijk al een reputatie op. Ondanks dat het nieuws de afgelopen weken vol heeft gestaan van de financiële problemen waarin de emiraat zich bevind, wordt er druk doorgebouwd. Zo werd vorige week de Burj Dubai feestelijk geopend. Deze toren somt Dubai precies op: met meer dan 800 meter het hoogst bewoonde gebouw ter wereld! De bouw heeft meer dan 3 miljard euro gekost!

Maar genoeg feitjes voor nu: hoe zag nu eigenlijk de eerste dag van Certainty Racing Team eruit? Na een lange vlucht en bijbehorende lichte jetlag verschijnselen besloten we de eerste dag te gebruiken voor wat sightseeing. We begonnen met een bezoek aan Ski Dubai en de Emirates Mall, overigens niet geheel eenvoudig te bereiken, daar men in Dubai heel veel bouwt, maar men aan logistiek toch wat minder aandacht lijkt te besteden. Met een lengte van 1 km is het een, voor indoor begrippen, enorme baan en het voelt wat vreemd, om vanuit een buitentemperatuur van tegen de dertig graden een skihal in te lopen. Maar hier lijkt niemand er meer van op te kijken... In het enorme winkelcentrum zijn talloze dure winkels te vinden, waarin niet alleen westers geklede mensen rondlopen, maar ook veel vrouwen in burka's. Vooral als je hen rond ziet lopen in winkels als de Gucci, ga je je afvragen wat er zich nu daadwerkelijk onder het zwarte gewaad bevind!

Vervolgens hebben we de Burj Al Arab bezocht, een prachtig gebouw in een 7(!) sterren resort. De € 55 voor een ‘Afternoon Tea' vonden we echter wat ‘too much', ofwel ‘too Dubai' om te doen! Enkele minuten lopen verder stuitten we op Madinat Jumeirah, ofwel het Venetië van Dubai. Nadat je een souk, ofwel markt ben doorgelopen, kun je je met een bootje door een Oosterse ‘stad' in het water laten varen. Ondanks dat de uit beton gegoten badkuip nog weinig onderwater leven heeft aangetrokken, kun je er een prachtige tijd beleven!

Een gezellig diner en drankje in een dichtbijgelegen hotel luidde het einde in van een fantastische eerste dag! Klaar voor een nieuw avontuur op het Dubai Autodrome...