news

Home
 

Certainty Racing Team: Dubai Dagboek, dinsdag 12 januari

13-01-10 | Zoals je wellicht al wel eerder hebt vernomen via deze site of de diverse autosportmedia neemt Certainty Racing Team deel aan de 24 uur van Dubai op 14-15-16 januari. Speciaal voor de actieve volgers van het team houden we de komende dagen een dagboek bij van de gebeurtenissen. Dag 2.

Dag 2: Dinsdag 12 januari

In Dubai is de afgelopen jaren zoveel uit de grond gestampt dat onze taxichauffeur het Dubai Autodrome niet zo makkelijk weet te vinden. Als hij de afslag mist en op de snelweg zonder vluchtstrook besluit dan maar achteruit terug te gaan rijden, terwijl vrachtwagen combi's luid toeterend uitwijken, weet je een ding zeker, je bent in een klap wakker! Daar kan de lekkere koffie van het Layia Oaks Hotel niet tegenop!

Ook het Dubai Autodrome is een groots opgezet complex, dat direct indruk maakt. Bij aankomst staat onze container, die we voor het laatst ruim een maand geleden gezien hebben al klaar voor onze pitbox, het uitpakken kan beginnen...

De organisatie van het evenement maakt tot nu toe een goede indruk, maar over de verplichte bestickering valt wel wat op te merken. Niet alleen moet bijna de halve auto onder geplakt worden met deze stickers in alle kleuren van de regenboog, de uitingen op zich zelf werken bijna op de lachspieren. Het ‘voetbalplaatje' met enkele Chinese bedrijven erop bijvoorbeeld doet vermoeden dat alle Chinezen over 10x vergrotende brilglazen beschikken en een fotografisch geheugen hebben.

Maar het mag de pret niet drukken, aan de start staat een fantastisch startveld met auto's en topteams om van te watertanden. Vandaag stond in het teken van het opbouwen van de pitbox, de auto prepareren en de keuring. De dag sloten we af met een diner in het steengrill restaurant van Ski Dubai en een waardevolle teamvergadering.

Het is duidelijk dat onze coureurs niet kunnen wachten tot ze de eerste rondes over het mooie circuit mogen rijden! Morgen is daar de eerste gelegenheid toe, eerst in een gehuurd Toyota busje wel te verstaan, voor de circuitverkenning.