news

Home
 

Certainty Racing Team: Dubai Dagboek, donderdag 14 januari

15-01-10 | Zoals je wellicht al wel eerder hebt vernomen via deze site of de diverse autosportmedia neemt Certainty Racing Team deel aan de 24 uur van Dubai op 14-15-16 januari. Speciaal voor de actieve volgers van het team houden we de komende dagen een dagboek bij van de gebeurtenissen. Dag 4.

Foto's: Ook Roelof Oosterhuis

Dag 4: Donderdag 14 januari

‘Jantje lacht, jantje huilt', zoals het rijmpje kan onze dag heel passend samengevat worden. We begonnen de dag met goede moed, eindelijk het echte werk vandaag met de trainingen en de kwalificatie! De eerste kans om te zien hoe we ervoor staan ten opzichte van de andere deelnemers in de klasse. En hoe!

 

In de eerste vrije training vliegt de wagen over baan en zetten we brutaal de snelste tijd neer. De afstelling zit direct goed in de richting en met de slick banden heeft de auto veel grip. Kortom, allemaal vrolijke gezichten in de pitbox. Totdat er aan het einde van de training een auto sputterend de pits in komt rijden. Je hoopt nog tegen beter weten in dat het niet de onze is en dat het vreemde geluid uit de motor toch echt een ruis in de oren is veroorzaakt door de oorverdovende herrie uit een tractor Porsche. Maar helaas rest er slechts één conclusie: de motor is te zwaar beschadigd en moet vervangen worden.

Even zakt de moed ons in de schoenen, motor kapot. Kaputt, wass? En er zat nog wel een nieuwe in! Maar gelukkig zetten de monteurs er met zijn allen de schouders onder en staat er enkele minuten voor het aanvangen van de avondtraining een bolide met een verse motor. Maar ja, heeft het nog zin? We hebben de kwalificatie gemist en zonder een tijd daarin ben je uitgesloten van deelname...

Gelukkig toont de organisatie begrip voor de situatie en krijgen we een herkansing in de avondtraining. We krijgen de toezegging dat als we alle coureurs kunnen laten rijden, we vanaf de laatste startplek mogen vertrekken. Rest de vraag, doet ‘ie het of doet ‘ie het niet? Zit het probleem echt in de motor of is ook de versnellingsbak beschadigd? Is er meer aan de hand, zit alles meteen goed gemonteerd? Een outlap lijkt dan wel een eeuwigheid te duren en iedereen is gespannen, maar uiteindelijk komt Sven over start/finish, en later ook Marcel, Sebastian en Christiaan. Hij rijdt uiteindelijk de derde tijd, op een paar tienden van de snelste en is enthousiast over de auto. Inmiddels is het papierwerk afgerond en hebben we zwart op wit dat we mogen starten. Jantje kan weer lachen!

Ondertussen gaat het Certainty-rijder Jafeth prima af in de auto van Marcos Racing. Hij kan veel kilometers maken en laat constante rondetijden noteren. Ook 's avonds komt hij aan de start, een nieuwe ervaring, die hem goed bevalt!

Morgen staat er nog een warm-up op het programma en daarna zal om 14.00 lokale tijd(11:00 Nederlandse) de race starten. Hoop iedereen elke paar uur te kunnen opdaten hoe we ervoor staan!

Je kunt de 24 uur van Dubai live volgen via: http://live.24hseries.com. In Dubai is het drie uur later dan in Nederland, dus de race start om 11 uur Nederlandse tijd. Klik HIER voor het volledige tijdschema.