news

Home
 

Update 24 uur van Dubai: 24 uur

17-01-10 |

Certainty Racing Team op stoom! De laatste vier uur van de race zijn zeer goed verlopen. Na een stint laagvliegen met Christiaan, gingen ook Sven, Marcel en Sebastian enorm snel over het circuit. Er werd veel achterstand goed gemaakt op de concurrentie en zelfs nog een auto gepasseerd. Uiteindelijk was het podium niet meer haalbaar door de eerder opgelopen achterstand, maar desondanks kwamen het team toch nog als vierde in de klasse over de finish.

Dit geeft een goed gevoel, dat ondanks de vele technische problemen in de nacht, de finish toch nog gehaald is!



Ondertussen ging het ook Jafeth goed af. Doordat zijn equipe een keer stil kwam te staan op het circuit en moest worden teruggesleept naar de pits en zijn teamgenoot crashte, is de winst in de race door de vingers geglipt. Maar met een derde plek in zijn eerste 24 uur van Dubai mag Jafeth zeer trots zijn! Hij heeft tijdens zijn stints goede constante rondetijden laten zien, met het hoofd gereden en uit te problemen weten te blijven. Een puike prestatie!

Na de finish werden de winnaars op een kameel naar het podium toe gereden, waar zij door een lokale herenband werden toegezongen en een roofvogel aangereikt kregen. Daarna was het tijd voor de podiumceremonie, waarbij de bekers werden uitgedeeld. Vanwege het geloof helaas geen champagne, maar geloof me, het winnende Franse team heeft er zeker op geproost!

Na het inruimen van de containers en een diner gaan we eerst maar eens een paar uur slaap inhalen en gaan we morgen Dubai nog even verkennen.

Dit is het laatste dagboek over de 24 uur van Dubai. Bedankt voor het volgen en we gaan er alles aan doen om er ook volgend jaar weer bij te zijn!