news

Home
 

Echtpaar Boezaart leert snel maar ziet finishvlag niet tijdens 4 uur Zandvoort

08-02-10 | Afgelopen zondag beleefden Martin en Cynthia Boezaart, ondersteund door speelgoedwinkel ‘De Speelgoedplank', een nieuw avontuur met de BMW 120D tijdens de 4 uur van Zandvoort. Het met de BMW debuterende stel leerde vlot en liet steeds snellere rondetijden noteerde, totdat de auto in onbalans raakte in het Scheivlak en Martin gelukkig met de schrik vrij kwam na een harde touche met de vangrail.

Foto: Chris Schotanus

Martin en Cynthia maakten vorig jaar hun de debuut in de autosport in de Volkswagen Endurance Cup. Na goede prestaties in deze populaire Cup waren ze klaar voor het grote werk, de A-evenementen. Na enkele succesvolle gastraces in de Formido Suzuki Swift Cup kijken de levensgezellen er nu naar uit om een volledig seizoen in het Dutch Power Pack te draaien in de Toerwagen Diesel Cup.

Na een testsessie vorige week op het circuit van Zandvoort, stond de ‘4 uur van Zandvoort' als eerste officiële race met de BMW op de agenda. Tijdens de half natte kwalificatie maakte Martin reuzensprongen door binnen de halfuur durende sessie zich maar liefst 7 seconden te verbeteren en liet hij uiteindelijk een rondetijd in de 2 minuten en 7 seconden noteren.

Na een bliksemstart wist Martin direct meerdere auto's te passeren en kwam goed in zijn ritme. Tijdens de eerste ronde van zijn tweede stint ging het echter grondig mis. Bij het insturen van het Scheivlak, een van de snelste bochten van het circuit, brak de auto uit en reed met een snelheid van ongeveer 140 km/h frontaal in de bandenstapel. Gelukkig bleef Martin bij de crash ongedeerd en kon na een uit voorzorg uitgevoerde medische controle, op eigen kracht huiswaarts keren.

Op 7 maart staat de laatste race gepland van het Winter Endurance Kampioenschap. Martin en Cynthia zullen er dan gewoon weer bij zijn!