news

Home
 

Echtpaar Boezaart op snelheid

12-03-10 | Na hun turbulente eerste optreden in het Winter Endurance Kampioenschap(WEK) stonden Martin en Cynthia Boezaart wederom aan de start met de BMW 120D tijdens de Final 4, de laatste race van het WEK. Het echtpaar toonde aan veel geleerd te hebben in hun eerste race van een maand eerder en verbeterden zich weer sterk met rondetijden waarmee ze zelfs vooraan mee kunnen doen in de Toerwagen Diesel Cup. Helaas werd de finishvlag niet gehaald, nadat Martin onverwachts moest uitwijken voor een gespinde deelnemer.

Foto's: Chris Schotanus

Leren, leren, leren, dat was het motto in de twee optredens in het WEK van het echtpaar Boezaart. Leren om goed voor de dag te komen bij hun debuut in de Toerwagen Diesel Cup op 5 april, tijdens de Kruidvat Gilette Paasraces. Tijdens de Final 4 toonde ze aan precies dat te hebben gedaan. Na het bestuderen van data van de eerste race, het ter harte nemen van de instructies van ervaren coureurs en een uitgebreide testsessie op zaterdag, stapte Martin in voor de kwalificatie. Ruwweg 20 minuten laten werd er door de monteurs met enige verbazing naar de tijdenlijst getuurd. Martin reed in de kwalificatie een rondetijd in de 2:04 en was daarmee slechts een halve seconde langzamer dan routinier Duncan Huisman! Een puike prestatie voor iemand met zo weinig ervaring in deze auto.



Ineens startte het duo tijdens de race meerdere rijen verder naar voren op de startopstelling en was het goed opletten. Vanwege zijn knappe kwalificatie zaten enkele van de snelste equipes na de start achter Martin, waardoor de druk direct enorm toenam. Na te zijn aangereden door een andere deelnemer moest Martin kort de pits opzoeken voor een spoedreparatie, maar kon zich daarna focussen op zijn eigen race en een hoog constant tempo pakken. Na de rijderwissel knabbelde Cynthia elke ronde meer af van haar snelste rondetijd. Helaas werd de finishvlag echter niet gehaald, nadat Martin moest uitwijken voor een V8, die voor hem spinde. Daarbij raakte de auto te zwaar beschadigd om de weg te vervolgen.

Martin en Cynthia maken op 5 april hun debuut in de Toerwagen Diesel Cup tijdens de Kruidvat Gilette Paasraces met de opvallende ‘Speelgoedplank'-livery.