news

Home
 

Succesvolle eerste VLN test Varini/Rossi

22-03-10 | Afgelopen zaterdag zijn de eerste testritten verreden ter voorbereiding op het VLN kampioenschap op de oude Nürburgring. Nieuwbakken Certainty rijders Edo Varini en Gianvito Rossi stapten voor de eerste maal in hun BMW 130i, waarmee zij dit seizoen zullen strijden om de winst in de V5-klasse. Onder wisselvallige omstandigheden legden het leergierige Italiaanse duo probleemloos enkele tientallen ronden af op de 22 kilometer lange Nordschleife.

De oude Nürburgring is een van de meest beroemde en beruchte racebanen van de wereld. Vanwege de unieke karakteristieken die het uiterste van zowel coureur als auto vragen, verkreeg de inmiddels 60 jaar oude baan al snel de bijnaam, de ‘Groene Hel'. Sinds de zware crash van Niki Lauda wordt het circuit niet meer gebruikt voor Formule 1 races, maar voor het VLN(Langstrecken Meisterschaft) en de 24 uur van de Nürburgring.

Certainty Racing Team zal dit seizoen met twee auto's deelnemen in het VLN-kampioenschap. De equipes Varini/Rossi en Giorgio Bolla/Erik Peter Weijers strijden dit seizoen mee voor de overwinning tijdens tien races met een lengte van vier tot zes uur.