news

Home
 

Tweede plek voor Certainty Racing Team tijdens Masters of Formula 3

09-06-10 | Certainty Racing Team heeft tijdens de Masters of Formula 3 een tweede plaats in de Suzuki Swift Cup behaald. Tijdens het drukbezochte evenement kwam Niels Langeveld vlak achter de winnaar over de finish. De tweede race finishte Langeveld op Circuit Park Zandvoort met 43.000 toeschouwers als vierde net buiten het podium en blijft daarmee nog steeds een van de favorieten voor het kampioenschap. Maaike de Wit eindigde de eerste manche als vijftiende en viel in de tweede race voortijdig uit. Voor Maarten van 't Schip eindigde zijn eerste race in de grindbak, maar revancheerde zich met een sterke inhaalrace op zondag als twaalfde. In de Toerwagen Diesel Cup verscheen er een nieuw duo aan de start. Dries van der Vossen deelde een BMW 120d met Paul Flinterman; zij eindigden de races als vijftiende en veertiende. Martin en Cynthia Boezaart behaalden in de eerste race een veertiende klassering.

Foto's: Chris Schotanus

Niels Langeveld: ‘Mooi punten meegepakt'
Door het drukke programma van de Masters of Formula 3, werd de eerste race in de Suzuki Swift Cup al op vrijdag verreden. Niels Langeveld begon de openingswedstrijd als tweede en vocht spannende gevechten uit voor de overwinning. Uiteindelijk werd Langeveld als tweede afgevlagd en hield daarmee zijn titelaspiraties in stand. De tweede race ving de Sassemer aan als zevende (voor de tweede race is de startopstelling gelijk aan de uitslag van de eerste manche, met de top acht omgekeerd). Ondanks dat de wedstrijd vanwege diverse incidenten slechts negen ronden duurde, wist Langeveld in korte tijd toch op te rukken naar de vierde plek. "In de eerste race kon ik moeilijk de aanval inzetten omdat het ABS niet werkte. Maar met een tweede plek pakken we toch mooi onze punten mee. De tweede race moest ik als zevende starten en wilde ik niet teveel risico nemen. In de S-bocht had ik een erg mooie inhaalactie op Marcel Dekker, maar de race duurde tekort om op het podium te kunnen komen."

Maarten van 't Schip: ‘Inhaalrace in korte tijd'
Bij het doven van de lichten voor de eerste race vertrok Maarten van 't Schip als door een adder gebeten en wist hij in de eerste meters van de race al veel posities goed te maken. "Ik moest teleurstellend als 21e startten, doordat ik een beetje te eigenwijs in de kwalificatie was en niet naar het team heb geluisterd. Maar bij de start van de eerste race wist ik al meteen zeven plekken te pakken. Ik wilde de eerste ronde overleven, maar kreeg een flinke tik achterin van Jelle Beelen waardoor mijn race al snel voorbij was. Daardoor moest ik ook de tweede race weer van achter starten. De tweede race hebben we jammer genoeg door de safety car slechts vier rondjes echt kunnen racen, maar ik wist toch nog in korte tijd op te klimmen naar de twaalfde plek."

Maaike de Wit: ‘Weinig gereden'
Eindigde Maaike de Wit in de openingsheat nog als vijftiende; in de tweede wedstrijd viel zij voortijdig uit met een oververhitte motor. "In de eerste race had ik goed opgelet en de auto uit de problemen kunnen houden", vertelde zij. "In de tweede lag ik twaalfde nadat er wederom een aantal rijders op elkaar waren gereden. Maar er waren onderdelen van de crash in mijn radiator terecht gekomen, waardoor de motor niet meer gekoeld werd en ik na vier rondjes met een oververhitte motor de auto aan de kant moest zetten. Jammer dat ik dit weekend maar zo weinig heb kunnen rijden."

Dries van der Vossen: ‘Doelstelling kunnen waarmaken'
Dries van der Vossen reed afgelopen weekend zijn eerste weekend voor Certainty Racing Team samen met Paul Flinterman. Met de BMW 120d en Toerwagen Diesel Cup had Van der Vossen in 2008 al kennis gemaakt. "Het eerste wat mij opviel was dat de auto goed en stabiel op het asfalt lag, met name richting het Scheivlak. Eindigen in de top vijftien was onze doelstelling van het weekend en dat hebben we kunnen waarmaken met de vijftiende en veertiende plek. Ik heb een hartstikke leuk weekend gehad en ben er met de Finaleraces weer graag bij. Ik ga tussentijds trainen, zodat we dan voor de top tien kunnen gaan."

Paul Flinterman: ‘Super weekend'
Paul Flinterman maakte tijdens de Masters of Formula 3 in de TDC zijn rentree in de nationale autosport. De Zandvoorter reed zijn laatste race met de Finaleraces vorig jaar in de Suzuki Swift Cup. "Dit was de eerste keer dat ik met een achterwielaangedreven auto geracet heb", zei Flinterman. "In de eerste race ben ik achter mijn teamgenote Cynthia Boezaart aangereden om te leren hoe de auto het best te besturen is. In de tweede race nam ik het stuur over van Dries en heb ik een vrij eenzame tweede race gereden, maar met een veertiende positie mogen we zeker tevreden zijn. Ik heb in ieder geval een super weekend gehad!"

Martin en Cynthia Boezaart: ‘Steeds sneller'
Voordat Martin en Cynthia Boezaart in de hoofdrace als veertiende werden afgevlagd, moest er eerst door het technische team halsbrekende toeren uitgehaald worden om het Apeldoornse echtpaar aan de start te krijgen. "De auto was nog niet helemaal hersteld van de aanvaring met Pinksteren", legde Martin uit. "Tijdens de trainingen hadden we te weinig vermogen en daarop besloot het team om in één uur tijd vlak voor de eerste race de versnellingsbak te vervangen. Echt diep respect hoe ze dat zo snel voor elkaar gekregen hebben. Bij de start merkte ik gelijk dat het goed zat, want ik kon zes man voorbij en lag na drie rondjes al twaalfde." Cynthia: "De wissel ging goed, want we hadden nog tijd over en ondanks dat ik even moest wennen ging het erg lekker. Het belangrijkste is natuurlijk dat we de auto heel gehouden hebben en dat de technische problemen zo vlak voor de start toch opgelost konden worden."

In de tweede race noteerde het duo een veelbelovende snelste raceronde van 2:06,597, maar zag door een extra bezoek aan de pitstraat een mooie klassering in rook opgaan. "Ik startte als veertiende, maar ik maakte net als met Pinksteren een schakelfout door van de derde naar de tweede versnelling te schakelen in plaats van naar vier. Daardoor moest ik de auto weer resetten en weer van achteraan beginnen. Toen ik het gat weer wat dichtgereden had, begon de auto te roken en stuurde ik de auto de pitstraat in. Daar kon het probleem opgelost worden, maar de achterstand konden we natuurlijk niet meer goedmaken. Maar met een rondetijd van 2:06 in de laatste race zijn we dit weekeinde steeds sneller gegaan." Cynthia besloot: "De auto is nu weer goed op snelheid, dus we gaan met een goed gevoel naar Assen, waar we vorig jaar een ontzettend gaaf weekend gehad hebben."

Aanstaande zaterdag rijdt Certainty Racing Team in de Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy om het VLN-kampioenschap op de Nürburgring (D). De volgende races in de Suzuki Swift Cup en Toerwagen Diesel Cup worden verreden tijdens de Formido Midzomerraces, 3 en 4 juli op TT Circuit Assen.

Uitslag RTL GP Masters of Formula 3 2010
Race 1 Toerwagen Diesel Cup:
1. 1. Jeroen Dik, Volkswagen Golf 6, 47 ronden in 1 uur 40 min 25,503 (120,943 km/u), 2. Eq. Nooren / Van der Ende, BMW 123d, op 2,373, 3. Eq. Luc Braams / D. Huisman, BMW 123d, op 56,927, 14. Martin + Cynthia Boezaart, BMW 120d, op 1 ronde, 15. Eq. van der Vossen / Flinterman, BMW 120d, op 1 ronde.
Race 2 Toerwagen Diesel Cup: 1. Eq. Liesette Braams / Uljee, BMW 123d, 22 ronden in 50 min 15,097 (113,135 km/u), 2. Eq. M. Bleekemolen / van de Laar, BMW 123d, op 7,633, 3. Eq. Swart / van Leen, BMW 120d, op 9,249, 14. Eq. van der Vossen / Flinterman, BMW 120d, op 1:19,852, 18. Martin + Cynthia Boezaart, BMW 120d, op 5 ronden.

Race 1 Suzuki Swift Cup: 1. Marth de Graaf, 12 ronden in 29 min 40,447 (104,503 km/u), 2. Niels Langeveld op 1,078 seconden, 3. Marcel Dekker op 5,022, 15. Maaike de Wit op 21,981 en niet geklasseerd: Maarten van 't Schip op 11 ronden.
Race 2 Suzuki Swift Cup: 1. Niels Kool, 9 ronden in 30 min 24,766 (76,474 km/u), 2. Dennis van de Laar op 0,747 seconden, 3. Sven Snoeks op 2,326, 4. Niels Langeveld op 2,672, 12. Maarten van 't Schip op 7,959 en niet geklasseerd: Maaike de Wit op 5 ronden.

Stand Suzuki Swift Cup na 6 van 14 races:
1. Niels Kool, 91 punten
2. Niels Langeveld, 85
3. Dennis van de Laar, 74
16. Maarten van 't Schip, 15
20. Maaike de Wit, 7

Stand Toerwagen Diesel Cup na 6 van 14 races:
1. Dennis de Groot, 81 punten
1. Ronald Morien, 81
3. Luc Braams, 64
3. Gaby Uljee, 64
3. Liesette Braams, 64
35. Daniëlle Kleyheeg, 12
38. Martin Boezaart, 9
38. Cynthia Boezaart, 9
48. Paul Flinterman, 3
48. Dries van der Vossen, 3
48. Thomas Verbeeck, 3