news

Home
 

Certainty Racing Team zegeviert op Assen in Suzuki Swift Cup

07-07-10 | Certainty Racing Team heeft tijdens de Midzomerraces op TT Circuit Assen een overwinning in de Suzuki Swift Cup gescoord. Niels Langeveld vertrok de openingsrace vanaf pole-position en leidde oppermachtig van start tot finish. Maarten van 't Schip finishte de eerste race als twaalfde. Ondertussen genoot hun nieuwe teamgenoot Kees Paulusma van zijn debuut met een twintigste en negentiende plek in de beide races. In de twee races van de Toerwagen Diesel Cup eindigde de equipe van Martin en Cynthia Boezaart als zestiende en negentiende. Het duo Ruud Sluiter en Danielle Kleyheeg werd als zeventiende en twaalfde geklasseerd.

Foto's: Chris Schotanus

Niels Langeveld: ‘Topweekeinde tot tweede race'
Niels Langeveld verzekerde zich in de kwalificatie van de beste uitgangspositie. De Sassemer legde in 2:08,667 minuten het 4,555 kilometer lange Drentse parcours af en was daarmee de concurrentie te snel af. In de eerste race verzilverde Langeveld zijn pole-position en pakte na twaalf ronden met een voorsprong van 3,333 seconden de overwinning. Tot een dubbelslag kwam het voor Langeveld niet: een onwillige versnellingsbak in de tweede race zorgde ervoor dat Langeveld met hangen en wurgen als zestiende over de finish kwam. Door zijn zege in de eerste race, blijft het 22-jarige talent nog steeds een kandidaat voor het kampioenschap. "Ik had een topweekeinde tot aan de start van de tweede race", vertelde Langeveld. "Het begon fantastisch met een mooie overwinning in de eerste race. Dat was een revanche voor de grote teleurstelling van vorig jaar, toen het al in de eerste bocht met een flinke klap voorbij was. Maar bij de tweede race brak plots de schakelkabel toen ik van één naar twee schakelde en heb ik met haperende versnellingsbak de race in de achterhoede moeten uitrijden. Dit is ongelooflijk zuur."

Maarten van 't Schip: ‘Veel geleerd'
Maarten van 't Schip begon zijn weekeinde in Assen goed met een negende tijd in de kwalificatie. In de eerste manche vocht Van 't Schip diverse gevechten uit en passeerde als twaalfde de finish. De tweede race kwam voor de inwoner van Beverwijk door een aanvaring met een andere deelnemer al na vier ronden abrupt ten einde. "De kwalificatie ging met een negende tijd erg goed, maar het lukte me niet om deze positie in de race te behouden", liet hij weten. "Ik maakte een foutje en daardoor kon ik de snelle rijders niet meer achter me houden. Maar ik heb bij ze aangehaakt en veel geleerd. In de tweede race werd ik er af getikt door Glenn Coronel, waardoor mijn achterwiel scheef stond en ik de Ramshoek niet meer door kwam. Dus moest ik de strijd voortijdig opgeven en was mijn race al snel voorbij."

Kees Paulusma: ‘Goed gevoel om mezelf te verbeteren'
Kees, de zoon van de bekendste weerman van Nederland Piet Paulusma, maakte tijdens de Midzomerraces op TT Circuit Assen bij Certainty Racing Team zijn debuut in de autosport. Paulusma wist tijdens zijn eerste kennismaking met de Suzuki Swift Cup zichzelf continu te verbeteren. "Ik begon in de vrije training met een rondetijd van 2:16. Na tips van het team reed ik in de kwalificatie een 2:13,4. In de eerste race reed ik 2:12,1 en lag ik voor Joost van den Akker, maar in de allerlaatste bocht belandde ik de grindbak. Dat was niet heel handig!", somde Paulusma moeiteloos op. "Het gaf een heel goed gevoel om mezelf te steeds verbeteren. In de tweede wedstrijd had ik zelfs een snelste rondetijd van 2:11,4. Ik heb heel erg genoten mijn eerste autosportraces! Ik blijf tussentijds veel testen en met de Finaleraces kom ik graag weer terug!"

Daniëlle Kleyheeg en Ruud Sluiter: ‘Twaalfde prima resultaat'
Daniëlle Kleyheeg reed afgelopen weekend in de Toerwagen Diesel Cup voor de gelegenheid met Ruud Sluiter als teamgenoot. Het duo finishte met hun BMW 120d de races op TT Circuit Assen als zeventiende en twaalfde. "Het was een heel divers weekeinde eigenlijk", vertelde Kleyheeg. "In de laatste ronde van de vrije training zette ik de auto tegen de vangrail. Dat was wel even vervelend. Maar aan de andere kant was dit pas mijn eerste keer dat ik schade reed, dus dit heb ik nu ook meegemaakt. Tijdens de races was het heel erg warm. Dat was een leuke uitdaging, want terwijl iedereen bezweet uit de auto kwam, had ik nog wel even door gekund. Met een twaalfde plek in de tweede race hebben we het niet slecht gedaan."

Ruud Sluiter maakte op het Drentse asfalt sinds lange tijd zijn rentree in de TDC. "De monteurs waren vrijdagnacht tot twee uur 's nachts bezig geweest om de auto weer in orde te maken. Toch was de auto niet honderd procent van de klap hersteld. In de tweede race startte ik als zeventiende en wist ik bij de start zeven plekken te pakken. Daarna verloor ik weer wat plaatsen, maar uiteindelijk is een twaalfde plek een prima resultaat. Ik heb een leuk weekeinde gehad en mezelf sterk kunnen verbeteren."

Martin en Cynthia Boezaart: ‘Geslaagd weekeinde'
Waar Martin en Cynthia Boezaart vorig jaar op TT Circuit Assen in de Suzuki Swift Cup uitkwamen, reden ze afgelopen weekeinde weer samen in de Toerwagen Diesel Cup. Tijdens de honderd minuten durende openingsmanche reed het Apeldoornse duo (BMW 120d) zich naar de zestiende positie. De tweede race finishte equipe Boezaart, na een bezoek aan de grindbak, als negentiende. "Op de startopstelling kregen we de verkeerde plek toegewezen, waardoor we twee plekken verder terugstonden dan we ons gekwalificeerd hadden", vertelde Martin. "Ik was vijf rondjes bezig om mezelf weer naar onze oorspronkelijke plek te knokken. Het was tijdens de race echt bloedheet en daar hadden ook de remmen last van, maar desondanks hebben we de race zonder problemen uitgereden. In de tweede race had ik een goede start en zat ik na een aantal ronden op de bumper bij de nummer 11, totdat ik door een haperend ABS de grindbak in spinde."

Cynthia vulde aan: "Ik had er dus niet meer opgerekend dat ik nog hoefde te rijden, maar na een tijdje hoorde ik dat Martin weer reed en ik me alsnog klaar moest maken. Na de rijderwissel had ik alle snelle jongens achter me en zo was het toch nog een spectaculair einde, al zat een goede klassering er niet meer in. Maar we hebben de beide races toch weer zonder schade gefinisht. Het was een geslaagd weekeinde en we gaan met veel vertrouwen de komende races tegemoet!"

Zaterdag 17 juli a.s. komt Certainty Racing Team in actie voor het VLN-kampioenschap tijdens de RCM DMV Grenzlandrennen op de Nürburgring (D). De volgende races in de Suzuki Swift Cup en Toerwagen Diesel Cup worden verreden tijdens de Hammerite Ultimate Races, 14 en 15 augustus op Circuit Park Zandvoort.

Uitslag Formido 100% NL Midzomerraces 2010
Race 1 Suzuki Swift Cup:
1. Niels Langeveld, 12 ronden in 25 min 47,959 (127,120 km/u), 2. Marcel Dekker op 3,333 seconden, 3. Peter Schreurs op 5,487, 12. Maarten van 't Schip op 19,764, 20. Kees Paulusma op 1:17,237.

Race 2 Suzuki Swift Cup: 1. Marth de Graaf, 12 ronden in 25 min 54,399 (126,593 km/u), 2. Marcel Dekker op 0,564, 3. Niels Kool op 4,166, 16. Niels Langeveld op 41,614, 19. Kees Paulusma op 1:00,123 minuut, uitgevallen: Maarten van 't Schip op 9 ronden (aanrijding).

Race 1 Toerwagen Diesel Cup:
1. Jeroen den Boer, Toyota Auris 2.2d, 47 ronden in 1 uur, 40 min 59,437 (127,191 km/u), 2. Eq. Nooren / Van der Ende, BMW 123d, op 2,380, 3. Eq. Morien / De Groot, Volkswagen Golf 5, op 18,591, 16. Eq. Martin + Cynthia Boezaart, BMW 120d, op 1 ronde, 17. Eq. Sluiter / Kleyheeg, BMW 120d, op 2 ronden.

Race 2 Toerwagen Diesel Cup:
1. Eq. Morien / De Groot, Volkswagen Golf 5, 21 ronden in 50 min 23,090 (113,909 km/u), 2. Eq. Van der Ende / Nooren, BMW 123d, op 2,943, 3. Eq. Jeroen Bleekemolen / Van der Kolk, BMW 120d, op 3,169, 12. Eq. Sluiter / Kleyheeg, BMW 120d, op 1:05,478, 19. Eq. Martin + Cynthia Boezaart, BMW 120d, op 4 ronden.