news

Home
 

Certainty Racing Team op koers voor kampioenschap na overwinning Suzuki Swift Cup

21-09-10 | Certainty Racing Team ligt op koers voor het binnenhalen van haar eerste autosporttitel. Na de zege van Niels Langeveld tijdens de Wijzonol Trophy afgelopen weekeinde in de Suzuki Swift Cup, kan Langeveld met een ruime voorsprong in de tussenstand aan het laatste raceweekeinde beginnen. Zijn teamgenoot Maarten van 't Schip scoorde op Circuit Park Zandvoort een twaalfde en elfde plek. Maaike de Wit werd in de sterk bezette raceklasse negentiende en 21e. Het duo Martin en Cynthia Boezaart kende een moeizaam weekeinde en werd in de eerste race van de Toerwagen Diesel Cup als zestiende afgevlagd. In de tweede manche eindigde equipe Boezaart achter het tweetal Thomas Verbeeck / Dillon Koster, die als veertiende werd geklasseerd.

Foto's: Chris Schotanus, Essay Produkties

Niels Langeveld: ‘Dubbel gevoel'
Niels Langeveld heeft afgelopen weekeinde goede zaken voor het kampioenschap gedaan. Komend vanaf de tweede startplek pakte Langeveld na een goede start en behield hij de leidende positie tot het vallen van de vlag. In de tweede wedstrijd werd de klassementsaanvoerder door een andere deelnemer getorpedeerd, maar ondanks schade aan zijn Suzuki Swift, finishte Langeveld toch nog als dertiende. Langeveld koestert richting het laatste raceweekeinde een voorsprong van 19 punten en blijft onverminderd de grote favoriet voor het kampioenschap. "Ik kwam bij de start goed weg en wist de eerste plek over te nemen en heb het vervolgens tot het einde volgehouden", vertelde Langeveld. "Marth de Graaf maakte het me nog wel lastig, maar ik kon zijn inhaalpogingen afslaan. In de tweede race lag ik op de vierde plek toen ik door Peter Schreurs vol in de flank geraakt werd. Ik kon nog wel verder, maar had daarna een probleem met de remmen wat me alsnog veel tijd gekost heeft. Ik hou een beetje een dubbel gevoel aan dit weekeinde over."

 

Maarten van 't Schip: ‘Leuke gevechten gehad'
Maarten van 't Schip leverde afgelopen weekeinde volop strijd in de competitieve Suzuki Swift Cup. Als vijftiende gestart werkte Van 't Schip zich op naar de twaalfde positie. In de tweede race vocht hij zich nog een plek op naar voren. "In de kwalificatie zaten de tijden dichtbij elkaar en het ging niet helemaal zoals gehoopt", aldus Van 't Schip. "Uiteindelijk resulteerde het in een vijftiende startplek voor de eerste race. Ik had een goede start en wist een plek te winnen en na een aanrijding en leuke gevechten met Steijn Schothorst finishte ik als twaalfde. Ook in de tweede race had ik mooie gevechten, maar in de laatste ronde ging ik te hard over de kerbstone van de S-bocht en spinde ik. Maar al met al heb ik weer veel geleerd en een hoop lol gehad."

Maaike de Wit: ‘Lekker gevochten'
Maaike de Wit behaalde een negentiende en 21e plaats in de beide races van de Suzuki Swift Cup, dat voor het eerst in de geschiedenis op Circuit Park Zandvoort met een extra chicane reed. "Ik vind het mooier zonder chicane, omdat je dan volgas naar het Scheivlak gaat, in plaats van nu terug moet naar de tweede versnelling", legde De Wit uit. "Zondagochtend heb ik in de eerste race met een aantal jongens leuk gevochten en ik kon het tempo goed volgen. Al vroeg in de tweede race kreeg ik een tik van Kim van den Berg, waardoor mijn auto niet meer lekker lag en ik eenzaam de race uitgereden heb."

Martin en Cynthia Boezaart: ‘Maximale eruit gehaald'
Voor Martin en Cynthia Boezaart verliep de Wijzonol Trophy niet zoals gehoopt. Door technische problemen kwam het duo met haar BMW 120d niet verder dan een zestiende en vijftiende plek in de beide races van de Toerwagen Diesel Cup. "We horen thuis in de top tien", stelde Martin. "Maar door een aanpassing van de software dat ons sneller zouden moeten maken, waren we het hele weekeinde langzamer dan normaal. We hebben zelf veel progressie gemaakt, maar dat kwam er nu niet uit."

"Het viel inderdaad wat tegen doordat we vermogen misten, maar we hebben er voor de omstandigheden toch het maximale uit gehaald en we zijn beide races gefinisht", vulde Cynthia aan. "Tijdens het volgende weekeinde willen we gewoon weer goed meedoen in de top tien en met een grotere turbo tijdens de Finaleraces het jaar goed afsluiten."

Thomas Verbeeck: ‘Veel geleerd en meters gemaakt'
De BMW 120d van equipe Thomas Verbeeck / Dillon Koster kampte met dezelfde problemen. Door het inlassen van een pitstop tijdens de eerste race om de problemen op te lossen, liep het tweetal grote achterstond op. Uiteindelijk werd het duo als twintigste geklasseerd. In de tweede race finishte equipe Verbeeck / Koster als veertiende. "Nieuwe computersoftware zorgde ervoor dat we in de eerste race vermogen tekort kwamen", verklaarde Verbeeck. "In de eerste race kwamen we er totaal niet aan te pas. Tijdens een pitstop werd geprobeerd om het probleem op te lossen, waardoor we een grote achterstand opliepen. In de tweede race was de auto ook niet heel competitief, maar konden we vanaf de laatste plek opklimmen naar de veertiende positie. Ondanks dat het jammer was dat we snelheid tekort kwamen, heb ik veel meters kunnen maken en veel geleerd, met name op vrijdag toen ik mijn eerste ronden in de regen reed."

De volgende races in de Suzuki Swift Cup en Toerwagen Diesel Cup worden verreden tijdens de Formido Finaleraces, 9 en 10 oktober op Circuit Park Zandvoort.

UITSLAG WIJZONOL TROPHY 2010
Race 1 Toerwagen Diesel Cup:
1. Eq. J. v.d. Ende / Frankenhout, BMW 123d coupe, 43 ronden in 1 uur 40 min 18,435 (111,115 km/u), 2. Jeroen Dik, Volkswagen Golf 6, op 0,250, 3. Eq. J. Bleekemolen / Zumbrink, BMW 120d, op 29,835, 16. Martin + Cynthia Boezaart, BMW 120d, op 1 ronde, 20. Eq. Koster / Verbeeck, BMW 120d, op 6 ronden.

Race 2 Toerwagen Diesel Cup:
1. Eq. Frankenhout / J. v.d. Ende, BMW 123d coupé, 23 ronden in 51 min 49,214 (115,044 km/u), 2. Jeroen Dik, Volkswagen Golf 6, op 0,237, 3. Marcel Roeleveld, Volvo C30 D5, op 0,325, 14. Eq. Verbeeck / Koster, BMW 120d, op 1:27,793, 15. Marin + Cynthia Boezaart, BMW 120d, op 1:36,271.

Race 1 Suzuki Swift Cup:
1. Niels Langeveld, 12 ronden in 26:46,990 minuten
, 2. Marth de Graaf op 0,737 seconde,
3. Dennis van de Laar op 15,019, 12. Maarten van 't Schip op 24,594, 21. Maaike de Wit op 42,571.

Race 2 Suzuki Swift Cup:
1. Niels Kool, 12 ronden in 27:07,383, 2. Glenn Coronel op 0,407, 3. Marcel van de Maat op 1,054, 11. Maarten van 't Schip op 15,706, 13. Niels Langeveld op 20,406, 19. Maaike de Wit op 47,711.

Stand Suzuki Swift Cup na 12 van 14 races:
1. Niels Langeveld, 177 punten

2. Niels Kool, 158
3. Dennis van de Laar, 133
13. Maarten van 't Schip, 44
23. Maaike de Wit, 7