news

Home
 

Certainty Racing Team volbrengt eerste seizoen in VLN

07-11-10 | Certainty Racing Team heeft haar eerste seizoen in de VLN Langstreckenmeisterschaft volbracht met een negende en tiende plaats in de V5-klasse. De Zandvoortse renstal kwam dit jaar met twee BMW’s 130i in actie tijdens tien langeafstandsraces van het Duitse kampioenschap op de Nürburgring. De 130i’s werden bezet door rijders van divers pluimage, waaronder ook coureurs als voormalig FIA WTCC-coureur Diego Romanini en Ricardo van der Ende.

De VLN wordt op het (verkorte) Grand Prix-circuit van de Nürburgring inclusief de fameuze Nordschleife verreden. Een startveld van meer dan 150 auto’s was afgelopen seizoen geen uitzondering. Aan de start stonden ook twee BMW’s 130i van Certainty Racing Team, die uitkwamen in V5 (de klasse voor standaard raceauto’s tot 3 liter). Eén van de twee bolides werd bemand door de Italianen Diego Romanini, Gianvito Rossi, Edo Varini, Gianvito Rossi en Roberto Nale. Met de andere 130i kwamen tijdens de tien races op der ‘Ring’ afwisselend de Nederlanders Erik Peter Weijers, Dirk van Vuure, Sjacco Griffioen, Dillon Koster en Ricardo van der Ende in actie. Met name laatstgenoemde wekte in het laatste raceweekeinde diepe indruk door al in zijn tweede race op het 24,433 kilometer lange circuit als enige rijder met een standaard BMW 130i onder de rondetijdgrens van tien minuten te duiken.

Samen met onder andere professionele coureurs als Van der Ende en Romanini zette Certainty Racing Team zich in om de 130i’s verder te verbeteren. En ook teameigenaar Dillon Koster heeft een hoop ervaring opgedaan op de Nürburgring, waar hij in voorgaande jaren met een BMW 325i en BMW M3 E92 vele kilometers aflegde. “Na drie jaar zelf op de Nordschleife te hebben gereden, heb ik dit jaar met Certainty Racing Team zelf twee auto’s aan de start gebracht”, vertelde hij. “We hebben na tien races ons eerste jaar volbracht, waarin we de basis hebben gelegd voor 2011. Komend jaar gaan we er hard aan werken, zodat we voor de podiumplaatsen kunnen strijden. Mogelijk staan we dan, met behalve een BMW 130i, ook met een BMW M3 aan de start.”