news

Home
 

Certainty Racing Team wil met Sven Snoeks titel Suzuki Swift Cup prolongeren

08-11-10 | Certainty Racing Team wil haar titel in de Suzuki Swift Cup prolongeren met het 20-jarige talent Sven Snoeks. Al binnen een maand nadat het Zandvoortse raceteam het seizoen met het kampioenschap van Niels Langeveld afsloot, werd Snoeks contracteert. Met twee podiumplaatsen liet Snoeks in zijn debuutseizoen een goede indruk achter.

Snoeks maakte dit jaar in de Suzuki Swift Cup zijn autosportdebuut en hij bleek een snelle leerling. Snoeks besloot het seizoen in de competitieve raceklasse met een indrukwekkende tweede positie, achter kampioen Langeveld. “2010 was mijn debuutseizoen”, vertelde Snoeks. “Ik begon het jaar een beetje onderaan en vond dat ik nog niet echt progressie boekte, maar daarna heb ik veel getest en wist ik naar boven te klimmen. In de laatste twee weekeinden eindigde ik alle vier de races in de top vijf en haalde ik twee keer het podium. Ik weet dat ik volgend jaar wat moois kan laten zien en wil dan ook samen met Certainty Racing Team meestrijden om de titel. Jammer dat de eerste race nog zo ver weg is.”



Snoeks kwam met Certainty teameigenaar Dillon Koster snel tot een overeenkomst. “Ik kwam tijdens de Finaleraces met Dillon Koster in contact en we hebben het toen over het nieuwe seizoen gehad. We hadden allebei als doel om voor de titel te gaan, dus we waren er snel uit. Ik heb overigens het plan om het Winter Endurance Kampioenschap te rijden laten varen, want om voor het maximale resultaat in de Suzuki Swift Cup te kunnen gaan hebben we besloten dat geld in het testbudget te stoppen”, aldus Snoeks. 

Koster ziet in de 20-jarige Snoeks een titelopvolger van Niels Langeveld, waarmee Certainty Racing Team afgelopen jaar de titel wist te behalen. “Ik ben zeer verheugd om Sven Snoeks voor het seizoen 2011 als eerste rijder aan te kunnen kondigden”, zei Koster. “Het is uniek om er zo vroeg in aanloop van het nieuwe seizoen uit te komen. Dat biedt de kans voor een ideale voorbereiding. Sven heeft mij tijdens de Finaleraces echt positief doen verbazen door een ervaren rijder als Niels Langeveld zo goed bij te houden. Hij is een erg talentvolle jongen. We gaan ons er maximaal voor inzetten om onze titel in 2011 te prolongeren.”

Geheel volgens de traditie gaat tijdens het paasweekeinde het nieuwe Nederlandse autosportseizoen van start.