news

Home
 

Certainty Racing Team begint nieuwe jaar op het podium

12-01-11 | Certainty Racing Team is het autosportseizoen goed begonnen. Afgelopen zondag kwamen Suzuki Swift Cup-kampioen Niels Langeveld en de Rus Lev Fridman in actie tijdens de Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort. Het Certainty-duo volbracht met een BMW 120d de - voor de helft in het donker verreden - Nieuwjaarsrace met een tweede positie in de dieselklasse (zestiende algemeen).

Foto's: Chris Schotanus (Essay Produkties)

Niels Langeveld behoeft als regerend Suzuki Swift Cup-kampioen eigenlijk geen nadere introductie. En zijn nieuwe teamgenoot Lev Fridman is ook geen onbekende naam in de Nederlandse autosport. Fridman reed in het verleden in onder andere de Toerwagen Diesel Cup, het Dutch GT4 Championship, het Russian Touring Car Championship en daarnaast stond hij aan de start van enkele races het FIA World Touring Car Championship. Tijdens de Nieuwjaarsrace, de eerste Nederlandse autosportrace van het jaar, stond een indrukwekkend startveld van 39 auto's aan de finish. Het tweetal Fridman / Langeveld hield zich met de BMW 120d knap staande in het sterke startveld en werd als zestiende algemeen (tweede in de klasse) geklasseerd.

"De Nieuwjaarsrace was een bijzondere ervaring", vertelde Niels Langeveld. "Ik had ineens een Russische teamgenoot. We konden goed samenwerken, dus dat was erg positief. Ik nam de start voor de rekening, maar nam niet te veel risico omdat het natuurlijk een lange race is. Al snel reden alle diesels dicht bij elkaar en daar ontstonden leuke gevechten uit. Het eerste uur voelde als een sprintrace, waarbij op het scherp van de snede gereden werd! Bij het uitkomen van het Scheivlak werd ik in het begin verblind door de laagstaande zon. En later in de race werd het er niet makkelijker op, want tussen de duinen is het echt heel donker, waardoor je minder makkelijk het instuurpunt kon bepalen. Toch hebben we constante rondetijden kunnen noteren. Al met al was het een erg uitdagende race."

Zondag 6 februari staat de volgende race - de "4 uur van Zandvoort" - op de kalender van het Winter Endurance Kampioenschap.

UITSLAG NIEUWJAARSRACE 2011
1. M. Bleekemolen / S. Bleekemolen / Bouhuys / Albert, Porsche 997 GT3 Cup, 110 ronden in 4 uur 2:35,912 seconden, 2. Van Hulst / De Laat / Verheul, DNRT V8, op 1:27,159, 3. Den Boer / Knap, BMW 320d, op 2 ronden, 16. Langeveld / Fridman, BMW 120d, op 12 ronden.