news

Home
 

Jos Kiekens gaat met Certainty Racing Team voor de top 10 in Suzuki Swift Cup

18-01-11 | Het 15-jarige karttalent Jos Kiekens (Almere) rijdt komend seizoen onder de vlag van Certainty Racing Team in de Suzuki Swift Cup. Kiekens werd afgelopen jaar derde in de Junior Max en zal na zes jaar in de kartsport de overstap naar de autosport maken. Kiekens komt dan uit in de zeer competitieve Suzuki Swift Cup, dat wordt beschouwd als de opstapklasse van de Nederlandse autosport. Hij wordt teamgenoot van onder andere Sven Snoeks, die Certainty Racing Team twee maanden geleden al als rijder voor 2011 bekendmaakte. "Ik wil in mijn eerste jaar meestrijden in de top tien", liet Kiekens weten.

Foto's: Chris Schotanus (Essay Produkties)

Kiekens behaalde afgelopen jaren in kartsport geen onverdienstelijke resultaten en heeft inmiddels zijn racelicentie gehaald. "Ik heb afgelopen zes jaar gekart en drie jaar geleden ben ik tweede in de Mini Max geworden. Dit jaar sloot ik af als derde in de eindstand van de Junior Max", vertelde hij. "Ik heb de racecursus met mijn Suzuki Swift gereden. Het was de eerste keer even wennen, want het werkt natuurlijk toch wel wat anders dan een kart. We hebben voor Certainty Racing Team gekozen omdat we het graag vanaf het begin goed aanpakken door bij het kampioensteam te rijden. Ter voorbereiding is er een druk testschema voor me opgesteld, waardoor ik hoop straks in de top tien mee te kunnen rijden."

Na Sven Snoeks, is Kiekens al de tweede nieuwe rijder die Certainty Racing Team voor volgend seizoen bekendmaakt. "Ik ben bijzonder blij dat we nu al een tweede Suzuki Swift-coureur voor 2011 kunnen aankondigen", aldus Certainty-teameigenaar Dillon Koster. "Ik zie in Jos een talent met veel potentie, die in de karts knappe resultaten heeft behaald. Het valt me op dat hij snel leert en zijn doel voor de top tien te gaan is zeker haalbaar. Als hij zijn leercurve zo door blijft zetten als hij op dit moment doet, dan moet men in de top vijf ook voor hem gaan vrezen."

Kiekens' autosport debuut staat gepland tijdens de Paasraces, 23 en 25 april 2011 op Circuit Park Zandvoort.