news

Home
 

Certainty Racing Team met twee BMW’s 123d in Toerwagen Diesel Cup

20-04-11 | Certainty Racing Team staat aankomend weekeinde tijdens de Paasraces met twee BMW's 123d aan de start van het nieuwe seizoen van de Toerwagen Diesel Cup. Voor de preparatie van de auto's gaat het Zandvoortse raceteam een samenwerking aan met Nooren Autosport. Het snelle Apeldoornse echtpaar Martin en Cynthia Boezaart rijdt het gehele seizoen met een 123d Coupe. De andere diesel wordt tijdens de seizoensouverture bestuurd door Dillon Koster en Maurits Werkhoven.

Foto's: Chris Schotanus, Essay Produkties

Aan de vooravond van het nieuwe autosportseizoen verwachten Martin en Cynthia Boezaart veel van hun tweede jaar in de Toerwagen Diesel Cup. "We hebben er super veel zin in", vertelt Cynthia. "Het wordt alles of niets. Maar we verwachten echt een topjaar. Ons doel was vorig seizoen de top tien, dus met een snellere auto en met versterking van Nooren willen we ons nu op de top acht richten."

"En... We sluiten heel voorzichtig een podium ook niet uit", voegt Martin er lachend aan toe. "We hebben onze eerste testdag erop zitten. De eerste indruk van de auto is erg goed; die niet alleen meer vermogen heeft, maar ook stabieler op het asfalt ligt. Het voelt als een compleet andere auto dan de BMW 120d. Onze tijden waren direct sneller dan die van vorig jaar, dus dat belooft wat! En met het fameuze circuit van Spa-Francorchamps op de kalender, weet ik zeker dat het een leuk jaar gaat worden!"

Samenwerking Nooren Autosport
Om twee zo competitief mogelijke auto's aan de start te krijgen, heeft Certainty Racing Team de handen ineengeslagen met Nooren Autosport. "De klanttevredenheid staat bij ons voorop", legt Certainty-teameigenaar Dillon Koster uit. "Onze eigen 120d's zaten aan hun maximum, dus derhalve hebben we voor de overstap naar de snellere 123d's en een samenwerking met Nooren Autosport gekozen. Ik weet zeker dat dit een goede keuze zal blijken en dat we dit jaar samen mooie resultaten gaan behalen."

‘Prachtige uitdaging'
Koster komt zelf ook een aantal weekeinden in actie in de Toerwagen Diesel Cup. Zo rijdt hij tijdens de Paasraces samen met Maurits Werkhoven, die vorig jaar al eerder een weekeinde in de dieselklasse reed. "Mogen uitkomen voor Certainty in de TDC is een prachtige uitdaging voor mij", aldus Werkhoven. "Als rookie in de klasse wil ik zoveel mogelijk ervaring opdoen en genieten. Wie weet kunnen we voor een aangename verrassing zorgen. De eerste trainingen waren veelbelovend en ik kijk erg uit naar mijn eerste race samen met Dillon Koster."

De eerste race van de Toerwagen Diesel Cup wordt zaterdag 23 april op Circuit Park Zandvoort aangevangen.