news

Home
 

Ertjo Buitenhuis klaar voor volledig seizoen Suzuki Swift Cup

22-04-11 | Aan de vooravond van het nieuwe autosportseizoen, dat aankomend weekend van start gaat, heeft Ertjo Buitenhuis zich verzekerd van een plek bij het kampioensteam van 2010. Hij komt het gehele seizoen in actie. De inwoner van Ugchelen maakte vorig jaar al tijdens twee weekeinden kennis met Certainty Racing Team en de Suzuki Swift Cup, dat bekend staat als één van de meest competitieve raceklasses van Nederland. "Ik kon toen het tempo van de vaste rijders al goed volgen, dus ik hoop nu in de top tien mee te kunnen komen."

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Buitenhuis reed vorig jaar twee weekeinden en eindigde zijn tweede race al veelbelovend als vijftiende. Dat Ertjo weer terugkeert achter het stuur van de Suzuki Swift was dan ook geen grote verrassing. "Nadat ik vorig jaar mijn racelicentie bij de Dutch Race Driver Academy gehaald had, ben ik door Dillon Koster goed begeleid en hebben we er bewust voor gekozen om niet direct het hele seizoen te rijden", vertelt Ertjo - die op eerste paasdag zijn zeventiende verjaardag viert. "Daardoor heb ik meer kunnen testen en leren, zodat ik dit jaar wil proberen in de top tien mee te kunnen komen. Binnen het team hebben we met Sven Snoeks en Niels Langeveld twee rijders binnen de gelederen die al succesvol zijn geweest in de Swifts, dus dat gaat me daarbij absoluut helpen. Ik heb er in elk geval veel zin in!"

Buitenhuis is na Sven Snoeks, Jos Kiekens en Kees Paulusma de vierde Suzuki Swift-rijder die zich bij het kampioensteam van 2010 vervoegt. Voor de Renault Clio Cup kondigde Certainty Racing Team eerder al Marcel Duits en Niels Langeveld aan. "Ik ben bijzonder blij om Ertjo als vierde rijder namens Certainty Racing Team in de Suzuki Swift Cup bekend te kunnen maken. Vorig jaar heeft hij met een testcontract veel geleerd en alvast kunnen ruiken aan de raceweekeinden. Het is hem zo goed bevallen, dat hij nu besmet is met het racevirus en het hele jaar zal rijden! Ik weet zeker dat hij in 2011 mooie dingen gaat laten zien!"

Het startsein voor het nieuwe autosportseizoen wordt traditioneel gegeven tijdens de Paasraces, 23 en 25 april op Circuit Park Zandvoort.