news

Home

Certainty Racing Team viert eerste podium Renault Clio Cup

11-05-11 | Certainty Racing Team heeft tijdens het HARC weekend op TT Circuit Assen haar eerste podiumplaats in de sterk bezette Renault Clio Cup behaald. Na een sensationele poleposition kwam Niels Langeveld in de tweede manche als tweede over de finish. Daardoor mocht Langeveld al in zijn tweede raceweekeinde in de Renault Clio Cup de champagne op het erepodium ontkurken. Zijn teamgenoot Marcel Duits eindigde in de eerste race op een tiende plaats en moest in de tweede manche de strijd vroegtijdig staken.

Niels Langeveld had zich geen beter begin van het weekeinde kunnen wensen. Met een rondetijd van 1:57,264 minuut was hij de concurrentie op het 4,555 meter lange circuit maar liefst 0,589 seconde te snel af. In de eerste race lag de 23-jarige Certainty-coureur lang op de zevende positie, maar door een aanvaring bij een inhaalpoging op een andere deelnemer kreeg hij een tijdstraf opgelegd, zodat hij uiteindelijk als achttiende geklasseerd werd. Tijdens de tweede wedstrijd op zondag verging het Langeveld aanzienlijk beter. Na lange tijd het veld aangevoerd te hebben, hoefde hij alleen Christiaan Frankenhout - die tevens actief is in onder andere de ADAC GT Masters - voor zich te dulden. Uiteindelijk werd Langeveld als tweede geklasseerd en verzekerde zich in zijn tweede weekeinde in de Renault Clio Cup al van een podiumplaats.

Niels Langeveld: "We hebben het perfect voor elkaar"
"Wat een waanzinnig weekeinde", vertelde Langeveld. "Het begon al met de kwalificatie, waar ik voor de tweede keer mezelf op de eerste rij kwalificeerde en grote namen uit de autosport voor bleef. Voor de startopstelling van de eerste race wordt de top acht van de kwalificatie omgekeerd. In een poging zo ver mogelijk naar voren te komen, maakte ik een te optimistische inschatting en raakte ik Sandra van der Sloot. De wedstrijdleiding gaf me hiervoor dertig seconden straftijd en ik had even een leermomentje. In de tweede race ging het echt super! Na een goede start heb ik negen rondjes het veld aangevoerd en een mooi duel uitgevochten met voormalig Dutch GT4-kampioen Christiaan Frankenhout, die mij bij het uitkomen van de eerste bocht net iets te slim af was. Ik kan erg tevreden zijn, want we hebben het in het team echt perfect voor elkaar."

Teamgenoot Marcel Duits klom in de eerste race vanaf een dertiende startpositie op naar de tiende plek. Tot een herhaling van zijn inhaalslag kwam het in de tweede manche niet, doordat Duits in de eerste ronde moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen en uiteindelijk wegens een te hoogoplopende motortemperatuur voortijdig de pitstraat moest opzoeken.

Marcel Duits: "Gaat absoluut goed komen"
"Na de eerste race was ik best tevreden", aldus Duits. "Ik eindigde als tiende en kon het tempo van de snelle jongens lekker volgen, ondanks dat Assen niet echt mijn favoriete circuit is. In de tweede wedstrijd had ik een goede start en lag achtste of negende. Vervolgens ging Robert van den Berg dwars en ik koos de verkeerde kant om er voorbij te gaan, waardoor ik wat posities terugviel en de aansluiting verloor. In het vervolg van de race liep de watertemperatuur te hoog op en heb ik de auto een ronde voor de finish in de pitstraat geparkeerd. Ik heb vertrouwen in de aanstaande Pinksterraces op Zandvoort. Die baan ligt mij beter en ik weet zeker dat ik mijn portie nu gehad heb. Het gaat absoluut goed komen!"

De volgende races in de Renault Clio Cup worden verreden tijdens de Profile Tyrecenter Pinskterraces, 11 en 13 juni 2011. Dan komt Certainty Racing Team ook in de Toerwagen Diesel Cup en Suzuki Swift Cup in actie.

UITSLAGEN HARC 2011 TT CIRCUIT ASSEN
Race 1 Renault Clio Cup:
1. Robert van den Berg, 12 ronden in 24:03,748 minuten, 2. Ronald Morien op 0,768 seconde, 3. Sheila Verschuur op 4,659 seconden, 10. Marcel Duits op 16,703 en 18. Niels Langeveld op 41,861.
Race 2 Renault Clio Cup: 1. Christiaan Frankenhout, 12 ronden in 23:53,254 minuten, 2. Niels Langeveld op 0,463 seconde, 3. Sandra van der Sloot op 1,726 seconde en 22. Marcel Duits op 1 ronde.