news

Home
 

Certainty Racing Team boekt sensationele zege in Renault Clio Cup

15-06-11 | Certainty Racing Team heeft tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort haar geweldige seizoensopening een vervolg gegeven. Met Pasen scoorde Sven Snoeks namens het Zandvoortse raceteam al een dubbelzege in de Suzuki Swift Cup. En afgelopen weekeinde boekte Niels Langeveld onder lastige omstandigheden een indrukwekkende overwinning in de sterk bezette Dutch Renault Clio Cup, waarin hij en het team van Dillon Koster pas drie raceweekeinden uitkomen.

Vorige maand vierde Niels Langeveld zijn eerste podiumplaats in de Renault Clio Cup op TT Circuit Assen, waarmee hij weerstand bood tegen ervaren coureurs als Christiaan Frankenhout, Sandra van der Sloot en Michael en Sebastiaan Bleekemolen. Dat dit geen toevalstreffer was, bleek al in de kwalificatie van de Pinksterraces. Waarin het door regenachtige omstandigheden aankwam op de allerlaatste ronde, toen de baan het droogst was. Langeveld klokte op het opdrogende Zandvoortse asfalt een rondetijd 1:58,454, waarmee hij de concurrentie liefst drie tienden te vlug af was.



Niels Langeveld: ‘Echt superblij met eerste overwinning!’
Waar Langeveld in de tweede race overtuigend zegevierde, wilde hij in de eerste race toen het gestopt was met regenen ook voor een stunt zorgen door vlak voor de start te kiezen voor droogweerbanden. “Bij twijfel moet je altijd voor slicks gaan, maar het bleek al snel de verkeerde keuze”, legde hij uit na afloop uit. “Maar ik heb er geen spijt van, want ik moest als achtste starten, dus als het wel lukt ben je de koning van het veld. Ik vroeg me vroeger altijd af of ik ooit mee zou kunnen strijden met de grote namen in de Clio Cup. Toen ik bij de start van de tweede race vanaf de eerste plek bij het veld wegreed wist ik het antwoord! Met twee pole positions en nu mijn eerste overwinning kan ik als Clio-rookie heel erg tevreden zijn. Ik ben er echt superblij mee!”

Marcel Duits: ‘Hoogst haalbare eruit gehaald’
Als er in de Renault Clio Cup ook een podium was voor de meeste inhaalacties, was Marcel Duits ongetwijfeld in de prijzen gevallen. Met twee sterke inhaalraces haalde Duits het maximale uit zijn weekeinde, nadat hij in de kwalificatie de dertiende startpositie kreeg toebedeeld doordat Duits in zijn snelste ronde door een langzamere deelnemer opgehouden werd. “Uit de data was na de kwalificatie af te lezen dat een topvijf positie er anders zeker in had gezeten. Maar ik wist tijdens de twee sensationele regenraces goed op te klimmen en ongeschonden uit de strijd te komen. Dit was absoluut het hoogst haalbare na de teleurstellende kwalificatie. De auto was absoluut top en ik heb volop de competitie aan kunnen gaan. Nu nog een beetje meer geluk!”

Sven Snoeks: ‘Laten zien waartoe we in staat zijn’
Aan Sven Snoeks had Duits een lotgenoot. Snoeks noteerde in de kwalificatie van de Suzuki Swift Cup de snelste rondetijd onder een gele vlag – wat betekent dat er een gevaarlijke situatie op de baan is. Zijn tijd werd afgenomen en zag daardoor zijn pole position verdampen tot een zestiende startplek. “Dat was balen, maar het was een terechte beslissing. In de eerste race vocht ik mezelf naar de achtste positie, toen ik een drive through penalty kreeg voor een aanvaring. Dat kostte veel tijd, maar ik ben toch nog als tiende gefinisht. In race twee reed ik naar P3 en in de slotfase zat ik dicht achter de eerste twee, maar ik heb geen risico’s genomen om voor de overwinning te gaan. Het was een goede race en we hebben qua snelheid, met twee keer de snelste raceronde, laten zien waartoe we in staat zijn.”

Jos Kiekens: ‘Volgende keer podium!’
Vlak achter Snoeks finishte teamgenoot Jos Kiekens de tweede manche als vierde, nadat hij in de eerste race ook al als vierde over de eindstreep kwam. Bovendien zette hij de snelste raceronde op zijn naam. Een uitstekende prestatie van het pas 15-jarige talent in zijn tweede raceweekeinde in de Suzuki Swift Cup. “Als zevende gestart kon ik twee man voorbij en ik was druk bezig om het gat voor me dicht te rijden, maar helaas duurde de race te kort voor een podiumplek. In de tweede race verloor ik door een slechte start twee plekken. Ik kon later in de race bij Sven aansluiten en samen een lekker tempo rijden. De volgende keer gaan we voor het podium!”



Kees Paulusma: ‘Doelstelling behaald’
Na de teleurstelling tijdens Pasen verzekerde Kees Paulusma dat de toptien haalbaar was en de 21-jarige Fries voegde tijdens de Pinksterraces de daad bij het woord. Nadat hij in de eerste race terugviel, klom hij vanaf de zeventiende startplek in de tweede race met zijn Suzuki Swift op naar de tiende plek. “Het ging heel lekker, ik zat goed in mijn ritme en kon met een paar mooie acties een aantal auto’s passeren. Ik had mezelf voor dit seizoen het doel gesteld dat ik in de toptien wil rijden en ben blij dat ik na de pech met Pasen dit al gehaald heb. Dit wil ik graag blijven volhouden tijdens de rest van het seizoen.”

Ertjo Buitenhuis: ‘Dag toch goed afgesloten’
Ertjo Buitenhuis werd in de eerste race van de Suzuki Swift Cup slachtoffer van een aanvaring tussen twee andere deelnemers, waar Buitenhuis flinke schade en achterstand bij opliep. In de tweede race wist hij zich desondanks onverstoord vanuit de achterhoede op te werken naar de dertiende plek. “Het was voor mij de eerste race in de regen en dat verging me eigenlijk prima. Ik lag op een goede plek, toen Joost van den Akker spinde en bij mij vol in de deur belandde. Daardoor was mijn achteras krom en moest ik 1,5 ronde in de pits doorbrengen voor reparaties. Daar hield ik een zuur gevoel aan over, vooral omdat ik er niets aan kon doen. Maar in de tweede race was ik het snel vergeten en ging van de zeventiende naar de dertiende plek. Dus ik heb de dag toch nog goed af weten te sluiten.”

Martin en Cynthia Boezaart: ‘Niet ons weekeinde’
Na een veelbelovende pole-position tijdens de Paasraces, ging het afgelopen weekeinde niet als gehoopt voor Martin en Cynthia Boezaart. Met een tiende en dertiende eindklassering was het gedroomde erepodium nog niet in de buurt voor het echtpaar, dat uitkomt met een in samenwerking met Nooren Autosport geprepareerde BMW 123d Coupé. “Het makkelijkste excuus is om de auto de schuld geven. Maar dat was in dit geval ook een beetje zo, want die was minder dan met Pasen”, meldde Cynthia. “Het was op het circuit net een glijbaan, er was af en toe geen houden aan. Dus ik denk dat we die dit weekeinde de race gehad hebben, waarvan we het resultaat mogen schrappen.”

Dries van der Vossen en Daniëlle Kleyheeg
Afgelopen weekeinde kwamen in de Toerwagen Diesel Cup ook Dries van der Vossen en Daniëlle Kleyheeg in actie. Onder uitdagende omstandigheden wist het duo de auto buiten de problemen te houden en bracht in de honderd minuten durende hoofdrace hun BMW 123d als twaalfde over de finish. In de tweede race werd équipe Van der Vossen / Kleyheeg na ruim vijftig minuten racen op de elfde positie geklasseerd.



De volgende races in Dutch Renault Clio Cup, Suzuki Swift Cup en Toerwagen Diesel Cup worden gehouden tijdens het Dutch Power Pack Festival, 2 en 3 juli 2011 op Circuit Park Zandvoort.

UITSLAG PROFILE TYRECENTER PINKSTERRACES 2011 CIRCUIT PARK ZANDVOORT
Race 1 Dutch Renault Clio Cup: 1. Sebastiaan Bleekemolen, 11 ronden in 25:40,935 minuten (110,684 km/u), 2. Christaan Frankenhout op 1,844 seconde, 3. Allard Kalff op 10,218, 5. Marcel Duits op 21,084 en 16. Niels Langeveld op 53,827.
Race 2 Dutch Renault Clio Cup: 1. Niels Langeveld, 12 ronden in 27:06,165 minuten (114,418 km/u), 2. Christiaan Frankenhout op 1,361 seconde, 3. Sheila Verschuur op 2,420 en 8. Marcel Duits op 16,596.

Race 1 Suzuki Swift Cup: 1. Peter Schreurs, 12 ronden in 26:14,835 minuten (118,147 km/u), 2. Bart van Os op 0,014 seconde, 3. Glenn Coronel op 0,560, 4. Jos Kiekens op 0,696, 10. Sven Snoeks op 25,270, 18. Kees Paulusma op 1 ronde en 20. Ertjo Buitenhuis op 2 ronden.
Race 2 Suzuki Swift Cup: 1. Bart van Os 12 ronden in 26:05,121 minuten, 2. Peter Schreurs op 0,136 seconde, 3. Sven Snoeks op 0,343, 4. Jos Kiekens op 0,898, 10. Kees Paulusma op 27,380 en 13. Ertjo Buitenhuis op 38,488.

Race 1 Toerwagen Diesel Cup: 1. Jeroen Dik, Volkswagen Golf 5, 47 ronden in 1.40:18,813 minuten (121,078 km/u), 2. Eq. van Leen / Swart, BMW 120d, op 2,728 seconden, 3. Eq. Roeleveld / Baars, Volvo C30 D5, op 15,400, 10. Martin + Cynthia Boezaart, BMW 123d coupe, op 1.22,855, 12. Eq. van der Vossen / Kleyheeg, BMW 123d, op 1 ronde.
Race 2 Toerwagen Diesel Cup: 1. Eq. Baars / Roeleveld, Volvo C30 D5, 23 ronden in 50:28,828 minuten (117,742 km/u), 2. Eq. Morien / de Groot, Volkswagen Golf 5, op 8,432 seconden, 3. Eq. Kool / Zumbrink, BMW 120d, op 8,557, 13. Martin + Cynthia Boezaart, BMW 123d coupe, op 1 ronde, 14. Eq. Kleyheeg / van der Vossen, BMW 123d, op 1 ronde.

Stand Dutch Renault Clio Cup na zes van veertien races:
1. Sheila Verschuur, 74 punten
2. Ronald Morien, 57
3. Christiaan Frankenhout, 55
3. Melvin de Groot, 55
8. Niels Langeveld, 47
15. Marcel Duits, 29


Stand Suzuki Swift Cup na vier van veertien races:
1. Bart van Os, 72 punten
2. Sven Snoeks, 63
3. Peter Schreurs, 51
5. Jos Kiekens, 41
15. Ertjo Buitenhuis, 9

17. Kees Paulusma, 6