news

Home
 

Certainty Racing Team blijft met overwinning overeind in titelstrijd

20-07-11 | Certainty Racing Team heeft nog steeds een grote kans om de titel in de Suzuki Swift Cup dit jaar te prolongeren. Toen Sven Snoeks in de openingsrace op circuit Zolder met een defecte motor uitviel zag dat er even anders uit, maar in de tweede wedstrijd revancheerde Snoeks zich met een indrukwekkende overwinning. Ondertussen maakte Edgar van der Ende tijdens zijn debuut in België de verwachtingen meer dan waar door twee keer als zevende te finishen.

Foto's: Chris Schotanus, Essay Produkties

In de eerste race van het weekeinde was Sven Snoeks goed op weg voor een tweede plek, maar een grindsteen die zijn radiator beschadigde, maakte drie ronden voor de finish een abrupt einde aan de race en zijn motor. “Een nieuwe motor kost veel geld, dus ik ben blij dat mijn sponsors toegezegd hebben mee te gaan delen in de kosten, waardoor ik zondag de tweede race weer aan de start stond.”

Sven Snoeks: ‘Uniek weekeinde’
Maar Snoeks had zich in de tweede manche niet beter kunnen revancheren. Met een nieuwe motor in het vooronder vocht hij zich naar de overwinning. “Dit is onvoorstelbaar”, jubelde hij na afloop. “Zaterdag zag ik het somber in, maar een dag later pak ik toch weer de zege. Ik probeerde mijn concurrenten in kleine foutjes te drukken en op die manier wist ik de leiding over te nemen. Het was echt een uniek weekeinde!”



Jos Kiekens: ‘Podium had gekund’
Het lijkt een kwestie van tijd voordat Jos Kiekens de champagne op het erepodium mag ontkurken. Op Circuit Zolder leverde het 15-jarige talent volop gevechten, maar zag zijn moedige strijd nog niet beloond worden met een podiumplek. Hij finishte de twee races als vierde en achtste. “In de eerste race had ik een goede start, maar ik maakte wat foutjes waardoor ik een kleine achterstand opliep”, legde hij uit. “Ik heb het gat dichtgereden en wist daarna op te klimmen naar de vierde plek. In de tweede race had ik ook een paar gave gevechten, alleen in een tweestrijd met klassementsaanvoerder Bart van Os raakten we elkaar. Het was duidelijk dat ik daar weinig aan kon doen, toch kreeg ik een tijdstraf. Eigenlijk had dit weekeinde een podium er zeker ingezeten, maar dan moet het de volgende keer maar gebeuren!”



Edgar van der Ende: ‘Geslaagd debuut’
Er zijn weinig debutanten die in hun eerste weekeinde in de competitieve Suzuki Swift Cup direct mee draaien binnen de top acht. Met twee zevende posities slaagde Edgar van der Ende erin zijn eigen verwachtingen waar te maken. “Het begon in de vrije training al meteen goed, maar in de kwalificatie had ik een beetje last van zenuwen en was ik plots anderhalve seconde langzamer”, zei Van der Ende. “Maar na een redelijke start in de eerste race wist ik al snel naar de zevende plek te sturen. Bij de tweede race kon ik na een spectaculaire start buiten de problemen blijven. Met Jeffrey Rademaker had ik een heel gaaf gevecht. Het was spannend, maar uiteindelijk won hij het. Ik heb met twee zevende plekken absoluut een geslaagd debuut gehad. Ik weet dat er nog iets meer uit te halen valt voor de volgende keer tijdens de Finaleraces.”



Ertjo Buitenhuis: ‘Blijf mezelf verbeteren’
Ertjo Buitenhuis deed veel ervaring op en wist zich gedurende het weekeinde steeds te verbeteren. Met twee elfde posities eindigde hij nipt buiten de top tien. “Het was voor mij vooral een leerweekeinde. In de kwalificatie kwam ik veel tekort, want ik was de op een na laatste. Maar in de races wist ik toch twee keer als elfde afgevlagd te worden”, verklaarde Buitenhuis. “Mijn snelste ronde zette ik neer aan het einde van de tweede wedstrijd, dus ik bleef mezelf verbeteren. Ik heb de auto heel gehouden en weer veel lol gehad, en dat is toch wel het belangrijkste!”



De volgende races in de Suzuki Swift Cup worden verreden tijdens de Masters of Formula 3, 13 en 14 augustus op Circuit Park Zandvoort. Dan komt ook de Renault Clio Cup met Niels Langeveld en Marcel Duits weer in actie.

UITSLAG SUPERLEAGUE FORMULA ZOLDER 2011
Suzuki Swift Cup Race 1: 1. Bart van Os 12 ronden in 24:09,407 minuten, 2. Peter Schreurs op 2,670 seconden, 3. Marcel van de Maat op 4,423, 4. Jos Kiekens op 6,863, 7. Edgar van der Ende op 19,096, 11. Ertjo Buitenhuis op 1:04,424, 14. Sven Snoeks op 3 ronden.

Suzuki Swift Cup Race 2: 1. Sven Snoeks, 12 ronden in 24:10,942 minuten, 2. Peter Schreurs op 1,160 seconde, 3. Marcel van de Maat op 6,512, 7. Edgar van der Ende op 15,367, 8. Jos Kiekens op 21,412 en 11. Ertjo Buitenhuis op 1:01,729.

Stand na acht races:
1.Bart van Os 133 punten
2. Peter Schreurs 125
3. Sven Snoeks 115
7. Jos Kiekens 76
14. Ertjo Buitenhuis 21
16. Edgar van der Ende 18

Stand i4talent Award na vier raceweekenden:
1. Jos Kiekens 152 i4talent CV-points
2. Sven Snoeks 115
3. Niels Langeveld 107
4. Ertjo Buitenhuis 42
5. Edgar van der Ende 36