news

Home
 

Certainty Racing Team op podium Nürburgring in Renault Clio Cup

20-05-12 | Certainty Racing-coureur Niels Langeveld heeft op de Nürburgring-Nordschleife zijn positie als klassementsaanvoerder in de competitieve Renault Clio Cup behouden. Komend van de elfde startpositie, vocht hij op het 25,378 kilometer lange circuit zijn weg naar voren naar uiteindelijk de derde plek op het erepodium. Edgar van der Ende was de beste debutant en finishte de race als achtste, voor Marcel Duits die als twaalfde de finish passeerde. Voor Jim Raaymakers was het Duitse avontuur al rap voorbij: in de eerste bocht werd hij het slachtoffer van een aanrijding. Ook teameigenaar Dillon Koster kwam op ‘de groene hel’ in actie. Hij reed tijdens de hoofdact, de 24 uur van de Nürburgring, met teamgenoten Erik Weijers en Lau Michielse in een BMW Z4. In het startveld van 170 auto’s kwam het drietal als 66e over de finish.

Niels Langeveld kende een vervelend begin van het weekend. In de kwalificatie eindigde de klassementsaanvoerder in zijn tweede vliegende ronde in de bandenstapel. Hij zakte daardoor terug naar een elfde startpositie. Maar met een herstelde auto, klom Langeveld tijdens de race naar voren alsof zijn leven er vanaf hing. Ondertussen noteerde Langeveld de snelste raceronde, waarmee hij wist in te lopen op ervaren coureurs als Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen. “Ik heb inhaalacties uitgehaald, ben ik gaten gedoken, waar ik mijn twijfels over had”, zei Langeveld. “Maar het lukte keer op keer. Op het moment dat ik Marcel Dekker passeerde, realiseerde ik me dat ik op podiumkoers zat. Ik ben zeven seconden op Sebastiaan ingelopen, maar ik wilde niet ten koste van alles aan hem voorbij. Ik ben blij met mijn derde plek. Na de kwalificatie had ik daar vannacht niet meer van gedroomd.”

Edgar van der Ende: ‘Geweldige ervaring’
Edgar van der Ende kwalificeerde zich op een knappe vierde startplek, maar wist zijn positie in de race niet te verdedigen. Uiteindelijk werd hij als achtste wel als beste debutant van 2012 geklasseerd. “Het was een geweldige ervaring om hier te mogen rijden”, zei Van der Ende. “Helaas viel het resultaat wel een beetje tegen. Ik had een leuk gevecht om de vierde positie, maar ik kreeg een duw van Jan Muys, waardoor ik met de Clio langs de vangrail schraapte en vier posities verloor. Daar baal ik wel een beetje van, want er had een mooi resultaat in gezeten.”

Marcel Duits: ‘Gaafste waar ik ooit gereden heb’
Marcel Duits kwam in de race nét tekort voor een top tien klassering. “Dit is het gaafste waar ik ooit gereden heb”, aldus Duits. “Ik had gehoopt op een klassering in de top acht, maar ik ben toch iets te behoudend denk ik ten opzichte van de jonge garde die denk ik net iets meer lef heeft om de snelle blinde bochten vol in te gaan. Uiteindelijk eindigde ik als elfde, maar in het kampioenschap behoud ik mijn positie en mijn concurrenten zijn niet ver uitgelopen. Dat houdt het streven voor de top drie eindklassering mogelijk.”

Jim Raaymakers: ‘Harde klap’
Jim Raaymakers bereikte de Nordschleife vandaag alleen tijdens de opwarmronde. Want al in de eerste bocht was het voor Raaymakers voorbij. Een aanrijding met twee andere rijders zorgde ervoor dat al na een paar honderd meter zijn race afgelopen was. “De klap was zo hard, dat ik de auto maar direct geparkeerd heb. Dit is vreselijk zuur, want dit is zo’n geweldig evenement om te mogen rijden. Ik had er ongelooflijk veel zin en een paar leuke gevechten kunnen hebben denk ik. Maar helaas…”

De volgende races in de Renault Clio Cup zijn tijdens de Zolder Grand Prix, 7 en 8 juli 2012 op Circuit Zolder (B).

Dillon Koster
Dillon Koster kwam zaterdag en zondag maar liefst acht uur in actie tijdens de 24 uur van de Nürburgring. Samen met teamgenoten Erik Weijers en Lau Michielse werd Koster als 66e algemeen (en 4e in de V5-klasse) afgevlagd in een startveld van 170 auto’s.

UITSLAG 24h NURBURGRING 2012

Renault Clio Cup race: 1. Jeroen Bleekemolen, 4 ronden in 41:01,610 minuten, 2. Sebastiaan Bleekemolen op 8,608 seconden, 3. Niels Langeveld op 11,763, 11. Marcel Duits op 1 ronde en niet geklasseerd: Jim Raaymakers op 4 ronden.