news

Home
 

Certainty-rijders doen goede zaken in verschillende kampioenschappen

16-07-12 | De rijders van Certainty Racing Team hebben zich tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort nadrukkelijk gemend in de strijd om de verschillende kampioenschappen. Niels Langeveld scoorde opnieuw twee fraaie podiumplaatsen en blijft lijstaanvoerder in de Dutch Renault Clio Cup, terwijl teamgenoot Edgar van der Ende hoge ogen gooide in de Olympia Cup. Bij de Formido Swift Cup trok David Verzijlbergen op maandag voor 26,500 toeschouwers aan het langste eind, terwijl hij eerder in het weekend al een fraaie podiumklassering scoorde.

Niels Langeveld: ‘Kampioenschap is enige dat telt’
De Dutch Renault Clio Cup-wedstrijden werden onder listige omstandigheden verreden. Tijdens de kwalificaties was het al flink nat, maar voor aanvang van de eerste race kwam het helemaal met bakken uit de hemel. De start werd dan ook met twee uur uitgesteld. Al na vier rondjes zat de race er alweer op. “Het zicht was ontzettend slecht”, vertelt Langeveld. “Jan Muys reed tegen een van de rescue wagens op, waarna de race stilgelegd werd. Ik lag op dat moment eerste, maar door de rode vlag werd de stand van een ronde voor de crash gebruikt als uitslag. Daardoor zakte ik terug naar de tweede plek. Zeker aangezien winnaar Jeroen Bleekemolen een gastrijder is, ben ik daar heel erg blij mee.” Ook tijdens de tweede race scoorde Langeveld belangrijke punten in de titelstrijd. “Het ging mis bij de start, maar met de derde plek heb ik goed gescoord voor het kampioenschap. Dat is alles wat er in mijn hoofd omging.”

Marcel Duits: ‘Blij met herwonnen zelfvertrouwen’
Marcel Duits moest na zijn crash op Circuit Zolder weer even in zijn ritme komen op Circuit Park Zandvoort. In de kwalificatie miste hij nog het vertrouwen, zo vertelde hij na afloop, maar zeker tijdens de tweede race presteerde hij als vanouds. “Op het laatste moment hebben we besloten voor regenbanden te gaan. Al in de Tarzanbocht voelde ik dat we daarmee de juiste keuze hadden gemaakt en het pakte geweldig uit. Ik haalde wat rijders op slicks in en kwam ook wat coureurs op eigen kracht voorbij. Uiteindelijk ben ik van de 22e naar de 9e plek gereden. Ik ben ontzettend blij met de zeven punten en het zelfvertrouwen dat ik hiermee weer opdoe.”

Van der Ende tweede in Olympia Cup
Edgar van der Ende deed op zijn beurt goede zaken in de Olympia Cup. Na een wat teleurstellende kwalificatie zette de coureur zijn schouders eronder om zijn weekend een positieve wending te geven. Tijdens de (korte) eerste race had hij het tempo op de natte baan al vlug te pakken. “Ik begon als vijftiende en ondanks het noodweer ging het heel erg goed, kon ik constante rondetijden rijden.” Van der Ende werd uit de uitslag van de tweede race gehaald, omdat hij op het rechte stuk dacht te moeten wachten op de Safety Car. Te gevaarlijk, zo oordeelde de wedstrijdleiding. Van der Ende liet zijn humeur er echter niet door verpesten. “Ik sta nu weer tweede in het Olympia-kampioenschap en de auto voelde ontzettend goed aan, dat is alleen maar positief.”

Jim Raaymakers: ‘Turbulent weekend om niet snel te vergeten’
Jim Raaymakers zal het turbulente weekend nog lang herinneren. Onder extreme weersomstandigheden, eindigde Raaymakers in de eerste race in het grind. “Ik heb daar bijna twintig minuten gestaan, omdat er op hetzelfde moment een zwaar ongeluk was gebeurd. Het was echt geen doen en onverantwoord om nog langer door te rijden.” De wedstrijd werd dan ook stilgelegd, maar een herstart kwam er vervolgens niet. Waardoor Raaymakers tot de volgende dag moest wachten om zich te revancheren. “Door de twijfelachtige weersomstandigheden, was het erg lastig om een goede bandenkeuze te maken. Ik stond op slicks en ik kwam er al snel achter dat dat niet de juiste optie was. Na twee ronden heb ik de pits opgezocht voor regenbanden en door de safety car kon ik alsnog aansluiting bij het veld houden. Als negentiende kwam ik over de finish. Niet door het resultaat, maar wel in beleving was het een weekend om niet snel te vergeten!”



David Verzijlbergen: ‘Super blij om tijdens de Masters te winnen’
In de Formido Swift Cup deed Verzijlbergen andermaal van zich spreken. Het ontbrak het talent aan het geluk om in de kwalificatie naar de snelste tijd te rijden, maar tijdens de races bewees hij opnieuw zijn kwaliteiten. “De omstandigheden waren wisselend, dat was even lastig. Tommy van Erp reed met één regenband en was te snel, maar met Jeffrey Rademaker kon ik een mooie strijd aangaan. Hem kon ik uiteindelijk pakken in het gevecht om de tweede plek.” Ook een dag later perste hij alles uit zijn Suzuki. “Ik heb alles uit de kast moeten halen om Rademaker achter me te houden. Ik verwachtte dat hij nog een aanval zou plaatsen en dat gebeurde in de laatste ronde. Ik ben als eerste gefinisht, met een ingeklapte spiegel. Dat vind ik wel stoer. Ik ben super blij dat het me tijdens de Masters gelukt is een race te winnen.”

De volgende races in de Formido Swift Cup en Dutch Renault Clio Cup zijn tijdens het Dutch Power Pack Festival, 11 en 12 augustus 2012 op Circuit Park Zandvoort.

UITSLAG RTL GP MASTERS OF FORMULA 3
Race 1 Dutch Renault Clio Cup: 1. Jeroen Bleekemolen, 5 ronden in 13:44,123 minuten, 2. Niels Langeveld op 0,451 seconde, 3. Sebastiaan Bleekemolen op 2,154, 12. Edgar van der Ende op 12,746, 20. Marcel Duits 26,912 en 21. Jim Raaymakers op 27,233

Race 2 Dutch Renault Clio Cup: 1. Sebastiaan Bleekemolen, 13 ronden in 30:37,173 minuten, 2. Marcel Dekker op 0,740 seconde, 3. Niels Langeveld op 1,411, 9. Marcel Duits op 21,386, 15. Edgar van der Ende op 1 ronde en 19. Jim Raaymakers op 1 ronde.

Race 1 Formido Swift Cup: 1. Tommy van Erp, 12 ronden in 26:58,548 minuten, 2. David Verzijlbergen op 4,654 seconden en 3. Jeffrey Rademaker op 15,648.

Race 2 Formido Swift Cup: 1. David Verzijlbergen, 12 ronden in 25:51,529 minuten, 2. Tommy van Erp op 0,443 seconde en 3. Jeffrey Rademakers op 9,338

Stand Renault Clio Cup:
1. Niels Langeveld, 121 punten
2. Marcel Dekker, 93
3. Sebastiaan Bleekemolen, 86
12. Marcel Duits, 37
14. Edgar van der Ende, 31

Stand Olympia Cup:
1. Ruud Steenmetz, 48 punten
2. Edgar van der Ende, 32
3. Jan Muys, 30

Stand Formido Swift Cup:
1. Jeffrey Rademaker, 172 punten
2. Tommy van Erp, 134
3. David Verzijlbergen, 128