news

Home
 

Certainty Racing Team veelvuldig terug te vinden op podium tijdens Dutch Power Pack Festival

13-08-12 | Het Certainty Racing Team was tijdens het Dutch Power Pack Festival veelvuldig terug te vinden op het podium. Niels Langeveld scoorde met een tweede plaats tijdens de tweede race belangrijke punten voor het kampioenschap in de Dutch Renault Clio Cup, terwijl David Verzijlbergen zelfs de hoogste trede van het podium mocht beklimmen in de Formido Swift Cup. Ook in de Olympische klasse van de Clio Cup was er succes. Daar pakte Edger van der Ende de derde plaats in de eerste race.

Langeveld had vooraf gehoopt beter uit de verf te komen tijdens de kwalificaties. “Het was door het warmere weer even zoeken naar een goede afstelling”, vertelt de kampioenschapsleider. “Ik kwalificeerde me als vierde en kon tijdens de eerste race niet zoveel goed maken door een langdurige safety car-situatie.” Langeveld finishte dan ook op dezelfde plek als waarop hij de race begonnen was. Op de tweede race kon hij met een tevredener gevoel terugblikken. “Er gebeurde genoeg, ik was veel sneller, beter dan de jongens voor me. Ik heb alles nog geprobeerd om te winnen, maar met de tweede plaats en de snelste ronde ben ik ontzettend tevreden.”

Van der Ende liet zich dit weekend direct gelden. In de kwalificatie presteerde hij uitstekend met de negende tijd en ook zijn eerste race verliep uitstekend. “Ik zat echt heerlijk in de auto, noteerde zelfs de derde rondetijd. Ik eindigde als derde Olympia en ben tevreden dat ik weer een podium heb gepakt.” De tweede race gebruikte Van der Ende na een foutje bij de start vooral als leerwedstrijd. “Ik startte als twaalfde, maar was nét te vroeg weg. Daar kreeg ik een drive-through voor, maar daarna ben ik lekker gaan knallen. Van de rest van de race heb ik veel kunnen leren en qua tijden zat ik er heel goed bij. Ik heb er echt van genoten.”

Voor Marcel Duits verliep het weekend niet naar wens. Toch kon hij het weekend met een positief resultaat afsluiten. “Ik kreeg tijdens de trainingen te maken met een lekke radiator én een lekke band. Daardoor moest ik zonder voorbereiding beginnen aan de kwalificaties en sta je niet waar je wilt staan.” Nog voor de start van de eerste race bleek de pech nog niet voorbij. “Ik was nog maar net begonnen aan mijn opwarmronde voor de eerste race toen een zekering van nog geen euro voor problemen zorgde. Dat was meteen einde verhaal. Vol goede moed ben ik toch weer aan de tweede race begonnen. Uiteindelijk kwam ik terecht op de negende plek, achter Michael Bleekemolen. Ik heb twee halve kansjes gehad, maar wilde de race ook gewoon uitrijden. Naar omstandigheden hebben we het weekend dus goed af kunnen sluiten op P9.”

In de Swift Cup blijft Verzijlbergen het ene na het andere podium scoren. Dit weekend was het twee keer raak met een overwinning en een tweede plaats. “Ik voelde dat er heel veel in zat en tijdens de eerste race hebben we dat laten zien. We hebben geprofiteerd van de dingen die er om ons heen gebeurden. Tommy van Erp kwam goed weg, maar hij verschakelde zich. Hij kneep me wat af en ik kon hem alleen door het gras veilig inhalen. We hebben er een mooie show van gemaakt, die ik uiteindelijk afsloot als winnaar. De tweede race begon ik als tweede. Na de safety car kon ik goed naar Tommy toe rijden. Ik dacht hem in de Tarzanbocht te kunnen pakken, maar dat werd wel erg krap. Maar ook met de punten voor de tweede plek ben ik ontzettend tevreden.”

De volgende races van de Formido Swift Cup en Dutch Renault Clio Cup zijn tijdens de Trophy of the Dunes, 22 en 23 september op Circuit Park Zandvoort.

UITSLAGEN DUTCH POWER PACK FESTIVAL
Race 1 Dutch Renault Clio Cup: 1. Marcel Dekker, 11 ronden in 30:04,259 minuten, 2. Melvin de Groot op 4,949, 3. Sebastiaan Bleekemolen op 5,307, 4. Niels Langeveld op 5,458, 8. Edgar van der Ende op 10,162 en niet gestart: Marcel Duits.
Race 2 Dutch Renault Clio Cup: 1. Sebastiaan Bleekemolen, 15 ronden in 30:11,191 minuten, 2. Niels Langeveld op 0,239 seconde, 3. Ruud Steenmetz op 0,574, 7. Marcel Duits op 17,572 en 18. Edgar van der Ende op 39,000.

Race 1 Formido Swift Cup: 1. David Verzijlbergen, 12 ronden in 25:52,375 minuten, 2. Jeffrey Rademaker op 0,411 en 3. Alain Mossinkoff op 15,347.
Race 2 Formido Swift Cup: 1. Tommy van Erp, 12 ronden in 29:18,752 minuten, 2. David Verzijlbergen op 0,144 seconde en 3. Alain Mossinkoff op 2,038.

Stand Renault Clio Cup
1. Niels Langeveld, 162 punten
2. Sebastiaan Bleekemolen, 122
3. Marcel Dekker, 114
4. Melvin de Groot, 99
5. Ruud Steenmetz, 83
10. Marcel Duits, 44
13. Edgar van der Ende, 39

Stand Formido Swift Cup
1. Jeffrey Rademaker, 189 punten
2. David Verzijlbergen, 167
3. Tommy van Erp, 166
4. Kim van den Berg, 140
5. Alain Mossinkoff

Stand i4talent Award
1. David Verzijlbergen, 167 punten
2. Niels Langeveld, 162
3. Edgar van der Ende, 76
4. Marcel Duits, 43