news

Home

Certainty Racing Team gaat op titeljacht tijdens Finaleraces

24-09-12 | Certainty Racing Team strijdt nog altijd mee om de titels in de Dutch Renault Clio Cup en de Formido Swift Cup. Niels Langeveld gaat na een tweede plaats tijdens de Trophy of the Dunes met een voorsprong van zeventien punten richting de seizoensfinale op Circuit Park Zandvoort, terwijl David Verzijlbergen in de Formido Swift Cup een verschil van twintig punten zal moeten overbruggen om de titel te pakken.

Niels Langeveld: ‘Enorm veel pech’
Langeveld zette dit weekend alles op alles om met een zo ruim mogelijke voorsprong naar de Finaleraces te gaan. Dat leek hem in de eerste race een fraaie klassering op te leveren, ware het niet dat zijn motorkap opeens open klapte. “Ik had enorm veel pech”, vertelt hij. “Door zo’n incident verlies je namelijk veel punten.” Gelukkig stond hij na de tweede race op het voor hem zo vertrouwde podium. Hij finishte als tweede, achter Sebastiaan Bleekemolen. “Ik heb alles geprobeerd, maar kwam hem niet voorbij. Ik lever maar twee puntjes op hem in, want tijdens de tweede race zette ik de snelste ronde neer.”

Edgar van der Ende: ‘Behoorlijk goed en tevreden’
Ook Edgar van der Ende leverde een puike prestatie. In de kwalificatie snelde hij naar de zevende tijd. “Behoorlijk goed”, zo beoordeelde hij zijn resultaat zelf. “Ik ben erg tevreden met mijn zevende tijd. De auto was voor de eerste race zelfs nog wat beter qua afstelling. Ik verloor tijdens beide races wat terrein bij de start, maar vooral gedurende de tweede race heb ik sterk terug kunnen vechten. Dat leverde me ook nog eens de derde plek op in de Olympia Cup. Ik heb ontzettend lekker geracet, merk elke race weer dat ik groei en weet waar ik aan moet werken.”

Jim Raaymakers: ‘Fantastische wedstrijd’
Jim Raaymakers toonde zich niet tevreden met zijn 22e kwalificatietijd, maar genoot wel van zijn races. Vooral zondagochtend mengde hij zich volop in de gevechten. “Ik heb geen sterallures, stond redelijk achteraan na de kwalificaties. De eerste race was heel erg leuk, ik reed hele goede rondetijden en zat middenin de gevechten. Ik vond het echt een fantastische wedstrijd.” Ook tijdens de tweede race zat de snelheid er goed in, maar het duurde even voor Raaymakers voorbij een langzamere deelnemer kwam. “Ik wilde strijden, maar dat oponthoud kostte me zoveel tijd dat ik daarna alleen nog mijn eigen race kon rijden. Uiteindelijk werd ik zeventiende. Dit was echt een heerlijk weekend!”

David Verzijlbergen
David Verzijlbergen opende het weekend in de Formido Swift Cup sterk met twee pole positions. In tegenstelling tot de concurrentie noteerde hij al voor de regen kwam een aantal snelle rondetijden. Zo kon hij rustig toekijken hoe de concurrentie niet meer aan zijn tijden kwam op de natte baan. “Het team zag al snel dat het zou gaan regenen. Dankzij het harde werk van de monteurs heb ik twee keer een snelle ronde neer kunnen zetten.” Verzijlbergen begon vol goede moed aan de eerste race, die hij bijna probleemloos won. “Jeffrey Rademaker kon een keer een aanval plaatsen, maar hem wist ik af te houden. De tweede race was spannender, we gingen op een gegeven moment met z’n drieën door de Hugenholtzbocht. In het Scheivlak hield Tommy van Erp geen rekening met me, waardoor ik hem raakte en een drive through-penalty kreeg.” Verzijlbergen werd uiteindelijk zesde, maar nam revanche met een fraaie overwinning in de derde race.

Maurits Sandberg
Maurits Sandberg debuteerde dit weekend in de Swift Cup en liet een uitstekende indruk achter bij het team.

De volgende races van de Renault Clio Cup en Formido Swift Cup zijn tijdens de Formido Finaleraces, 6 en 7 oktober op Circuit Park Zandvoort.

UITSLAG TROPHY OF THE DUNES 2012
Race 1 Dutch Renault Clio Cup: 1. Sebastiaan Bleekemolen, 15 ronden in 31:52,908 minuten, 2. Marcel Dekker op 2,096 seconde, 3. Ruud Steenmetz op 2,803, 10. Edgar van der Ende op 18,752, 15. Jim Raaymakers op 43,450 en 16. Niels Langeveld op 52,288

Race 2 Dutch Renault Clio Cup: 1. Sebastiaan Bleekemolen, 16 ronden in 31:43,467 minuten, 2. Niels Langeveld op 0,452 seconde, 3. Ruud Steenmetz op 1,193, 4. Marcel Dekker op 10,973, 8. Edgar van der Ende op 27,213, 17. Jim Raaymakers op 1:06,634 minuut

Race 1 Formido Swift Cup: 1. David Verzijlbergen, 12 ronden in 25:47,597 minuten, 2. Jeffrey Rademaker op 0,314 seconde, 3. Tommy van Erp op 0,846 en niet geklasseerd: Maurits Sandberg op 9 ronden.

Race 2 Formido Swift Cup: 1. Jeffrey Rademaker, 12 ronden in 25:47,084 minuten, 2. Tommy van Erp op 10,202 seconde, 3. Stefan Beelen op 10,857, 6. David Verzijlbergen op 14,299 en 11. Maurits Sandberg op 54,620.

Race 3 Formido Swift Cup: 1. David Verzijlbergen, 12 ronden in 26:06,422 minuten, 2. Jeffrey Rademaker op 2,888 seconde, 3. Tommy van Erp op 4,127 en 10. Maurits Sandberg op 40,351.